Svindlande Affärer är en film från 1985 med Janne Loffe Carlsson i huvudrollen. Här stod sångaren och skådespelaren både för huvudroll samt regi tillsammans med Peter Schildt.
Filmen i sig blev ingen superhit när det begav sig. Varesig av publik eller kritiker. Då tyckte jag personligen att Loffes andra film från samma år – Smugglarkungen – var både bättre och roligare. Bägge filmerna satte faktiskt Carlsson mot den danske skådespelerskan och sångerskan Sanne Salomonsen.

Nordiska Favoriter

Men, detta handlar ju inte om filmen i sig, utan musiken.
Bengt Plamers hade skrivit både musik och ledmotivet till filmen. Ett ledmotiv som framfördes av ingen mindre än Pernilla Wahlgren, som under våren fått en hit med låten Piccadilly Circus i Melodifestivalen. Jupp. Bara några månader senare levererar hon denna pärla till poplåt, som även är med på artistens självbetitlade debutalbum.

Låten blir ännu en hit för Wahlgren och intar förstaplatsen på Svensktoppen, där den spenderar tre veckor. -Enligt mig är ju denna 80-talspärla Pernillas främsta hit. Framförallt är det en låt som är så mycket bättre än själva filmen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.