Svindlande Affärer är en film från 1985 med Janne Loffe Carlsson i huvudrollen. Här stod sångaren och skådespelaren både för huvudroll samt regi tillsammans med Peter Schildt.
Filmen i sig blev ingen superhit när det begav sig. Varesig av publik eller kritiker. Då tyckte jag personligen att Loffes andra film från samma år – Smugglarkungen – var både bättre och roligare. Bägge filmerna satte faktiskt Carlsson mot den danske skådespelerskan och sångerskan Sanne Salomonsen.

Favoriter Apple Music

Men, detta handlar ju inte om filmen i sig, utan musiken.
Bengt Plamers hade skrivit både musik och ledmotivet till filmen. Ett ledmotiv som framfördes av ingen mindre än Pernilla Wahlgren, som under våren fått en hit med låten Piccadilly Circus i Melodifestivalen. Jupp. Bara några månader senare levererar hon denna pärla till poplåt, som även är med på artistens självbetitlade debutalbum.

Låten blir ännu en hit för Wahlgren och intar förstaplatsen på Svensktoppen, där den spenderar tre veckor. -Enligt mig är ju denna 80-talspärla Pernillas främsta hit. Framförallt är det en låt som är så mycket bättre än själva filmen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011