Med singeln 2 lives collide, får vi andra smakprovet från Joel Sundkvists kommande debut-EP A Present Past som släpps till hösten. Första singeln hette Nostalgia och släpptes i Mars.

Popmuzik Lover Patreon

Här bjuds vi på akustisk singer-songwriter pop som hämtat inspiration från akter som Ed Sheeran och Dean Lewis. Låten i sig är en vacker ballad där Joel sjunger om hur kärlek inte är något man kan välja utan att det bara händer när man minst anar det. Charmigt och väldigt mysigt levererat av sångaren måste jag säga.
2 lives collide är skriven av sångaren tillsammans med Carol Karpinen och Joakim Nyström.

Joel själv kommer ursprungligen från Finland. I hemlandet jämförs han med just Ed Sheeran, vilket kanske är lätt hänt om man gör akustisk pop med gitarren som främsta instrument.
Just nu är Joel bosatt i Sverige där han studerar låtskrivande och produktion vid Dreamhill musikakademi i Örnsköldsvik. Vi lär med andra ord höra mer av Joel, både här i Sverige och Finland, men det känns även som Joels uttryck borde funka bra internationellt också. Du får se vad du tror om Joels möjligheter när du hör 2 lives collide här nedan.

Om du tycker det är viktigt med en musikblogg på svenska som dagligen lyfter fram artister och deras låtar, så tycker jag du ska stötta Popmuzik som Patreon. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare och med vara en stabil plats för dagens och morgondagens artister att synas på.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011