Jag har lärt mig via sociala medier att ska man få ut ett budskap så behöver man säga det så många gånger att man tillslut känner att ”nu är alla trötta på att höra det”, och efter det kan man köra lika många gånger till. För det är ungefär så många gånger det tar för folk att uppfatta eller ens se ens budskap i bruset. Så även om man tror att alla fått informationen efter att ha sagt något i tre månader, så visar det sig att bara tio procent av de som följer en har sett eller tagit till sig av meddelandet.

POPMUZIK LOVER 2

Med det tänkte jag att det är dags att snacka album och EP.

Genren popmusik är galet bred. Det är allt från kommersiell radiopop till alternativ musik, R&B, EDM och indie för att bara nämna några stilar. Det gör också att inskicken till bloggen är många och i ett brett spektra, vilket jag tycker är kul. Men det gör också att det blir en viss belastning på mig som ska gå igenom alla inskick. För att det ska vara hanterbart att sköta på en person har jag valt att ha just singlar som inskick. En singel är för mig en låt som släpps separat, som presenteras till radio / spellistor samt har ett unikt omslag. Alltså, en låt som är stark nog att stå på egna ben och som presenteras som ett separat släpp.

Det är också därför som alla nivåer på Patreon heter något med ”X song a month”, för att det är just det antal låtar man kan skicka in under en 30-dagarsperiod som det handlar om.

Jag märker att många förväxlar orden ”låt” och ”släpp”. En låt är just vad det är – det är en låt. Ett spår som är någonstans mellan tre och fem minuter långt, ge och ta lite. Ett släpp kan vara allt från en singel, en EP eller en box med 10 album. Så det är en ganska stor skillnad där. Mitt fokus i bloggen är som sagt just den där låten som släpps som en singel. (Stark nog att stå på egna ben och presenteras som låt tillsammans med ett separat omslag).

Med det så vill jag än en gång förtydliga att har du nivån 1 låt i månaden, så är det just en låt du ska presentera. Inte 12 på ett album eller 4 som en EP. Du får med andra ord utgå från det antal låtar du själv valt. -Har du funderingar kring din nivå eller upplägget på Patreon så är det bättre att fråga först än att tolka något helt fel och bli besviken.

Jag vill i bloggen lyfta fram så många artister och bra låtar som möjligt. Jag vill att Popmuzik är musikbloggen man som läsare vänder sig till om man vill upptäcka nya låtar och artister, läsa intervjuer eller få bra musikinspiration. Jag tror att i en värld av algoritmstyrda spellistor och i ett orimligt stort brus av musik, så är Popmuzik unik som just nu den enda musikblogg i Sverige som dagligen lägger upp nya inlägg om musik. För att kunna göra det så måste man som artist, musikbolag eller PR-person respektera upplägget jag har i bloggen. Jag tycker jag är tydlig med vad som gäller och det känns som man inte kan tolka ”1 Song / Month” eller ”3 Songs / Month” etc. till något annat än det faktiskt står. Sedan förstår jag att folk gärna vill visa upp och få spridning på det de gjort. Jag försöker så mycket jag kan att skapa inlägg, göra intervjuer och lyfta fram er som artister i bloggen. Men jag är också en person som även behöver jobba för att betala hyran. Det gör att mitt fokus kan bara vara det antal singlar ni själva valt att skicka in till bloggen, annars blir det tyvärr kaos.

Jag hoppas att jag gjort detta lite mer klart. Som sagt, har du frågor så är det bara att skicka ett mail eller fråga i Patreon-chatten, så svarar jag så snart jag kan.

Tack och tack för att du är Patreon.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011