Efter att ha släppt singeln För den som vill gå fri i våras är det nu dags för Moa Piraten att följa upp med singeln Hallonbergen som har premiär här i bloggen idag. Resultatet är en mix av folk och vispop med ett medryckande arrangemang. Så för oss som uppskattar det svenska visarvet samt även uppskattar dagens poplåtar, så blir detta helt klart en bra fusion.

Om titeln Hallonbergen berättar Moa:

Jag har alltid tyckt om namnet Hallonbergen och idén om att skriva en sång med den titeln fanns långt innan jag skrev den. Det är någonting poetiskt och vemodigt med namnets kontrast till den fysiska platsen; betongen, Migrationsverket, höghusen. Och så fick jag tillslut en anledning att skriva den! Olycklig kärlek är en av mina stora inspirationskällor.

Berätta lite om vad låten handlar om.

För mig handlar Hallonbergen om önskan att få stanna kvar i den overkliga, magiska bubblan man lätt hamnar i när man är kär. Att för en stund glömma allt krig och skit som pågår och bara få vara nära den man älskar.

Hur kom Hallonbergen till?

Låten kom till mig en kväll hemma hos killen jag var kär i, som bodde i Hallonbergen. Vi hade umgåtts i månader och jag tänkte (eller iaf önskade) att det bara var en tidsfråga innan det ”blev vi”. När jag den kvällen tillslut vågade kyssa honom sneglade han på klockan och mumlade ” oj vad sent det blev”. Han syftade på den sista tunnelbanan som jag borde hinna med för att ta mig hem… Jag ville dö. Stirrade ut genom fönstret och önskade jag kunde byta plats med fåglarna som lekte runt där utanför. Och så, kom låten till!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.