Du har ju hört Adam Englund här i bloggen med jämna mellanrum. Boråsaren har ju vunnit mångas hjärtan igenom sina lysande poplåtar och framförallt kärlek till fotbollslaget Elfsborg som blev låten Här är du aldrig ensam.

Victor Thell fick upp ögonen för Adam och bland annat skrev de låten Ha dig igen som fick inleda Victor Leksells debutalbum.
Nu är det dags för Adam att ta sig in i en ny fas i sin karriär under artistnamnet Rymdpojken.
-Jupp, det första jag tänkte på när jag såg namnet var en annan Västgöte; nämligen Robin Lundbäck och hans Boy In Space. Men Boy In Space är som namnet antyder, pop på engelska, medan Rymdpojken är pop på svenska, lätt att hålla isär med andra ord.

Först ut med Rymdpojken är singeln Flightmode. En låt Adam skrivit tillsammans med Victor Thell och Marcus Svedin och som gästas av ingen mindre än Victor Leksell. Resultatet är en skönt medryckande poplåt som osar hit och det känns som Adam kommer nå högt och brett med sin musik. Det är han fanemig värd!

Om Flightmode berättar Adam:

”Jag skrev låten under period jag inte mådde så bra. Det hade varit en period av mycket förändringar och kaos i mitt liv. Jag ville helt enkelt fly från allt jobbigt då…trycka på flightmode-funktionen precis som man kan göra på telefonen.”

Killarna åkte runt i Stockholm och filmade sig samtidigt som de sjöng låten. Det klipptes ihop till en musikvideo och den kan du nu kolla in här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.