Hugo Johnning är en sångare och låtskrivare från Göteborg som gjort sig ett namn med sina egna låtar, men även som gästsångare tillsammans med olika producenter världen över. Bland annat har han sjunit på låtar av andra Göteborgare som Olwik och Klave, men även internationella namn.

Nu är Johnning aktuell med singeln Someone new, som han framför tillsammans med sångerskan EEVA, eller Emelie, som hon egentligen heter. Låten handlar om att gå vidare från ett ohälsosamt förhållande och är producerad efter dagens mer avskalade och minimalistiska koncept där melodi och gitarr tillsammans med ett rytmiskt komp får lyfta fram låten.

Johnning berättar:

”Singeln Someone new handlar om att våga ta steget att gå ur ett trassligt förhållande. De flesta har vart med om känslan av att fortfarande ha känslor för sin partner, medan man vet att relationen inte kommer hålla. En textrad i låten som jag tycker beskriver det på ett intressant sätt ”You deleted my number, no more drunk calls. Our time has come, and our time is gone””.

Someone new är första smakprovet från Johnnings kommande EP About Last Night.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.