Frida Braxell är på upploppet inför att släppa sitt fjärde album Allt vi trodde på, som släpps den 28:e April. Men innan albumet dimper ner i våra streamingplattformar får vi ännu en singel i form av Vem vet?

Popmuzik Lover

Nya singeln är lite drömliknande och Frida liksom sjunger ut orden mjukt och försiktigt. Jag får känslan av att hon sitter och pratar med sig själv och frågar sig de stora frågorna i livet. Vilket också är grunden i låten; där hon frågar sig om hon har en plan för livet och vad som krävs för att vara lycklig och om du ens vet att du är lycklig när du väl är det? För tänk att vara i ett lyckligt tillstånd utan att veta om att man faktiskt är det?

”Jag har alltid tyckt att det är ganska meningslöst att eftersträva lycka. Snudd på idioti faktiskt. För visst måste väl även ett statiskt tillstånd av lycka förr eller senare bli tristess?”

För mig var det just kombinationen av finurligt grubblande och den drömliknande produktionen som fick mig att tänka på Eva Dahlgren här. Kanske också att produktionen andas lite av 80-talet, vilket också känns Dahlgren. I vilket fall så älskar jag känslan i låten.

Frida Braxell

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.