Ska jag vara ärlig så är jag inget stort fan av a cappella. När tillexempel The Real Group kör sina låtar så känner jag mest att det är musik för folk som älskade de gamla caféprogrammen i TV och som är helt utan musiksmak.

Skicka in din musik

Men ibland så får till och med jag krypa till korset och erkänna att jag uppskattar en och annan låt. Speciellt när det låter som en riktig poplåt. Som i fallet Orkar inte med a cappellagruppen Riltons Vänner. Härligt catchig låt som känns som en modern poplåt, med just det undantaget att det alltså inte är några instrument med i ekvationen.

Om låten berättar Peter Hägerås som skrivit låten:

”Låten handlar om att känna att man inte passar in, att inte veta hur man ska bete sig, hur man ska vara, vart man är på väg osv. Då kan det vara lockande att bara kapitulera och dansa loss till lite bra musik i stället. För mig är det musik som hjälper när jag känner mig lost. Inspirationen till låten kom ifrån att jag ville testa att göra en snabb och medryckande låt som ändå handlade om något rätt tungt. Jag var nyfiken på kontrasten där.”

Orkar inte är tagen från gruppens album Orkar, Orkar Inte som nyligen släpptes. Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011