pop

Riltons Vänner – Orkar inte

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ska jag vara ärlig så är jag inget stort fan av a cappella. När tillexempel The Real Group kör sina låtar så känner jag mest att det är musik för folk som älskade de gamla caféprogrammen i TV och som är helt utan musiksmak.

Men ibland så får till och med jag krypa till korset och erkänna att jag uppskattar en och annan låt. Speciellt när det låter som en riktig poplåt. Som i fallet Orkar inte med a cappellagruppen Riltons Vänner. Härligt catchig låt som känns som en modern poplåt, med just det undantaget att det alltså inte är några instrument med i ekvationen.

Om låten berättar Peter Hägerås som skrivit låten:

”Låten handlar om att känna att man inte passar in, att inte veta hur man ska bete sig, hur man ska vara, vart man är på väg osv. Då kan det vara lockande att bara kapitulera och dansa loss till lite bra musik i stället. För mig är det musik som hjälper när jag känner mig lost. Inspirationen till låten kom ifrån att jag ville testa att göra en snabb och medryckande låt som ändå handlade om något rätt tungt. Jag var nyfiken på kontrasten där.”

Orkar inte är tagen från gruppens album Orkar, Orkar Inte som nyligen släpptes. Du hör resultatet här nedan.

Hej!
Popmuzik är en oberoende plattform som lyfter fram artister från hela världen.
Om du gillar bloggen och har möjlighet, får du gärna stötta mitt arbete genom Patreon. Ett litet bidrag gör stor skillnad för att hålla igång bloggen.
Tack så mycket.

Become a Patron!

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.