När Bitter sweet symphony med The Verve blev en monsterhit 1997 var det inte så konstigt att fler ville rida på vågen med att sampla Andrew Loog Oldhams orkesterversion av låten The last time med The Rolling Stones.

Popmuzik Podcast

Bästa exemplet på det stod allt Rest Assured för när de året därpå släppte den helt magiska klubbdängan Treat infamy. Låten byggdes runt stråkpartiet, med helt ny sång som bland annat innehöll den – för låtkopplingen – lysande textraderna:

I’m feeling bitter, I’m feeling sweet… // I know I’m ready and I wanna go. Get on a roll like a rolling stone.

Resultatet blev en perfekt mix av trance- och klubbmusik där allt var tillräckligt kommersiellt för att ändå lyckats bli en kommersiell hit, dock ganska långt ifrån den The Verve skapade året innan.

För den alternativa versionen av låten lånade bandet in sångerskan Shelley Nelson, som då var mest känd för sina samarbeten med producentduon Tin Tin Out.

Jo men så här klubbiga har nog aldrig The Rolling Stones varit varesig före eller efter Treat Infamy. För mig är det fortfarande en grym klubblåt att slänga in i träningsspellistan för att ge den där extra pushen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011