Med sina rosa kläder blev de sex killarna i gruppen The Pinks från Degerfors en flickmagnet under 80-talet. Bandet i sig bestod av Robert Andersson, Peter Bergström, Örjan Karlsson, Niklas Åkesson, Mattias Skaghammar och Jimmy Andersson.

Nordiska Favoriter

Med hjälp av Bert Karlsson och Torgny Söderberg blev gruppen signade till Mariann Records och deras första album släpptes 1984. Det blev startskottet för en intensiv period för bandet som spelade i folkparker landet runt samt självklart på Berts egna Skara Sommarland. Själv var jag faktiskt där en gång när de spelade när jag var liten och jag minns att det var sjukt många folk som samlats i sommarparken för att se killarna uppträda.

Tre album hann killarna med under åren ihop. Linda, Linda var som sagt först ut 1984. Året därpå kom Superman och allt avslutades med Wayo! 1986. Efter 80-talet har bandet återförenas vid ett par tillfällen. Först en kort stund under 1995 och sist var faktiskt 2016, under välgörenhetsgalan Degerfors hjälper.

Låten som jag tror de flesta förknippar med The Pinks idag är Helena och jag som var sista spåret på debutalbumet.
En klassisk och söt liten popballad om den där första stora kärleken. Hur det mesta (så som regn) inte spelar någon större roll för sångaren får ju vara tillsammans med Helena. Lyckan! -Eller kanske mer: flytet.

Här kan du se ett härligt framträdande av gruppen från underhållningsprogrammet Razzel, som gick på lördagar i SVT.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011