Att folk har Eye of the tiger som den ultimata träningslåten betyder bara att de aldrig hört Sarah Brightmans något over-the-top A question of honour från 1995. Det är så mycket extra allt i en dramatiskt pumpande produktion att man inte kan bli annat än lycklig. Eller skrämd. Det skulle man nog i och för sig också kunna bli. Men mest lycklig.

Dolby Atmos

Det är opera blandat med eurodance och filmmusik i något som skulle kunna likna en våt dröm av Hans Zimmer. Låten i sig var faktiskt en temalåt för en boxningsmatch i Tyskland när det begav sig, vilket man får en känsla av i Peach-remixen av låten.
När jag själv fantiserade ihop en musikvideo till just Tom Lord-Alge-mixen var det istället en schackturnering som var arenan när two men collide. Två män som gör sig redo i varsin loge. De går in på scenen, bort mot spelbordet till folkets jubel på slaget 2:53 och när matchen inleds är det till svepande kameraåkningar och dramatiskt bildspråk tills den enes kung faller i slutet av låten. Personligen tror jag det hade varit ursnyggt.

A question of honor skrevs av Frank Peterson till Brightmans album Fly och innehåller ett stycke ur arian Ebben? Ne andrò lontana från La Wally av Alfredo Catalani.
För produktionen stod Petersen tillsammans med Alex Christensen. De spar inte på krutet kan man säga. Som grädde på modet är musikvideon helt makalös. Det är 90-talsgrafik när den är som mest 90-tal. Då var det sjukt imponerande. Nu har vi skärmsläckare som är mer tekniskt avancerade.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.