Det var den 19:e Juli 1989 som Roxette tog sin turné Look Sharp! till Hunnebostrands folkets park.

Popmuzik Lover

Det var bara några månader efter att bandet hade toppat Billboard Top 100 med singeln The Look. Jag kunde tänka mig att Per Gessle och Marie Fredriksson helst inte ville vara i just Hunnebostrand av alla ställen denna kväll. Men har man bokat upp sig innan man slår igenom internationellt, så får man ju även spela på de mindre ställena som tog emot en när man var mindre känd internationellt också.
Hep Stars hade lite samma problem 1965. De var bokade till Hunneboparken som dansbandet Hep Stars, men slog sedan igenom stort under vintern och våren med Cadillac. De blev med andra ord den mer populära extraakten för kvällen än huvudakten.

Det var många folk i publiken denna Juli-kväll. Men absolut inte publikrekord för den lilla parken. Ändå blev allt sjukt försenat på grund av att de saknades kravallstaket, eller möjligen tillräckligt många kravallstaket.
Själv jobbade jag som bussvakt för parken och satt bakom Hunneboskolan och väntade vid turnébussen. Jag minns hur de pratade på att det skulle köra kravallstaket från Uddevalla och kvällen kom igång si sådär en och enhalv timme försent.

Det var sista året som Roxette spelade i Hunnebostrand.

Samtidigt var det svårt att inte vara imponerad på Roxettes framgångar. På den tiden var vi ganska svältfödda på artister som slog stort internationellt.
Två år senare stod jag på ett dansgolv i Utah och dansade (nåja) till Fading Like a flower (Every time you leave) och minns att jag var sjukt stolt över bandet och glad över att de scenerna från Stockholm i videon som spelades upp på skärmar runt om i lokalen. På den tiden fick man ta alla chanser man kunde att vara lite patriotisk. Under året i USA var det ju faktiskt bara Roxette och Gottröra som var nyheter från det gamla hemlandet.

Roxette
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.