Igår såg jag och Daniel på filmen Bones And All.
Filmen där regissören Luca Guadagnino återförenades med skådespelaren Timothée Chalamet som han jobbade med på filmen Call Me By Your Name 2017.

Favoriter Apple Music

I Bones And All har kärlek över ålders-spannen i Italien bytts ut till kärleken mellan två kannibaler i 80-talets USA. Ganska bisarr handling, men ändå fängslande när vi följer Maren (Taylor Russell) och Lee (Chalamet) när de bilar genom USA i jakten på Marens mor som kanske kan ge henne svar på varför hon är som är.

I en scen hördes introt till en låt och både jag och Daniel shazamade på samma gång för att ta reda på vilken låt det var. Det visade sig vara Your silent face med New Order från albumet Power, Corruption & Lies från 1983. Med sina mjuka synthar och sin taktfasta känsla var låten perfekt för scenen men också en låt som jag verkligen inte hört på hur-länge-som-helst. Just de äldre New Order-plattorna spelas inte allt för flitigt hemma och jag känner att detta borde jag ju göra något åt. Det blev med andra ord ett riktigt fint återseende av en låt jag helt glömt bort.

Som parantes kan jag även säga att Joy Divisions Atmosphere är med i filmen också, så Salford-bandet/n fick verkligen representera musiken i filmen och tidsepoken.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011