Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig.
När Devo släppte singeln Girl U Want var det singeln som enligt skivbolaget skulle få gruppen att slå igenom. Men den stora breda succén uteblev och bandet gav sig ut på en mindre turné utan den stora låten som skulle sälja ut arenor i bagaget. Under turnén släpptes den inte lika kommersiellt gångbara låten Whip it som fick förvånansvärt bra mottagande. På några vekor hade låten blivit en hit bland både stora och små radiostationer i USA. Det var bara att boka om turnén till större lokaler och möta publiken med sin oväntade hit.

Nordiska Favoriter

Whip it tog bandet till en 14:e plats på Billboard Hot 100-listan och blev bandets genombrottslåt hos den större massan, tre album in i karriären.
Låten i sig är tagen från albumet Freedom of Choice, som släpptes våren 1980 och som tillsammans med singeln blev Devos största framgång.

För mig personligen är Whip it en ganska rolig låt, men inte den stora new wave-hiten från tidsperioden. Det är något med den som gör att den liksom aldrig tar fart. Bra poseringslåt dock, men inte super-dynamisk om jag ska vara ärlig.
Men det ska ändå bli kul att se Devo och deras karaktäristiska hattar live i Slottsskogen under Way Out West. Kan bli en rolig nostalgitripp samtidigt som bandets senare låtar inte är fy skam de heller.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011