Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig.
När Devo släppte singeln Girl U Want var det singeln som enligt skivbolaget skulle få gruppen att slå igenom. Men den stora breda succén uteblev och bandet gav sig ut på en mindre turné utan den stora låten som skulle sälja ut arenor i bagaget. Under turnén släpptes den inte lika kommersiellt gångbara låten Whip it som fick förvånansvärt bra mottagande. På några vekor hade låten blivit en hit bland både stora och små radiostationer i USA. Det var bara att boka om turnén till större lokaler och möta publiken med sin oväntade hit.

Popmuzik Lover

Whip it tog bandet till en 14:e plats på Billboard Hot 100-listan och blev bandets genombrottslåt hos den större massan, tre album in i karriären.
Låten i sig är tagen från albumet Freedom of Choice, som släpptes våren 1980 och som tillsammans med singeln blev Devos största framgång.

För mig personligen är Whip it en ganska rolig låt, men inte den stora new wave-hiten från tidsperioden. Det är något med den som gör att den liksom aldrig tar fart. Bra poseringslåt dock, men inte super-dynamisk om jag ska vara ärlig.
Men det ska ändå bli kul att se Devo och deras karaktäristiska hattar live i Slottsskogen under Way Out West. Kan bli en rolig nostalgitripp samtidigt som bandets senare låtar inte är fy skam de heller.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.