Dags att än en gång summera veckan som gått. Måste säga att det varit en stark musikvecka, så att välja bara fem var svårt, men here goes.

Favoriter Apple Music

Elohim – Panic attacks

Sjukt charmigt smakprov från hyllade Elohims kommande debutalbum som släpps den 27:e April. Låten framförs tillsammans med Yoshi Flower och som bjuder på lekfull och avskalat arrangemang som gör att låten sticker ut mer än försvinner i mängden.

Leif – New beat

Foto: Simon Skreddernes

Leif från Bergen ger oss pulserande elektro med drömliknande sång på nya singeln New beat. Den innovativa produktionen och uppbyggnaden av låten är liksom helt magisk kände jag. Så lyssna och njut.

Dog Collective – Next to me (feat MPH)

När producentkollektivet Dog Collective debuterar som eget musikprojekt efter att ha jobbat med bland annat Icona Pop, Zara Larsson och Peg Parnevik gör de det med en bang.
Singeln Next to me är hittig och ögonblicklig med sång av Molly Pettersson Hammar. Det finns liksom inget att inte älska här.

Troye Sivan – Strawberries & Cigarettes

Ingen sjunger om tonårsförälske som Troye Sivan. Detta samarbete med Jack Antonoff är liksom i nivå med Talk me down eller Lost boy från hans debutalbum. Inte så konstigt kanske om man tänker efter. Låten skrevs till debuten men av någon anledning kom den inte med. Men istället får vi nu sångarens bästa låt för i år. 



Seinabo Sey – I owe you nothing

Foto: Märta Thisner

Seinabo Sey är tillbaka efter två och det med besked. På nya singeln står hon upp för sig själv och självsäkert sjunger hon I owe you nothing. Vem det än är hon sjunger för så tror jag vartenda ord hon säger. Så mycket styrka i en redan stark röst.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011