Förra året påbörjade Lou Elliotte sin resa med ett nytt mer personligt sound. Först ut bland låtarna som sedermera skulle leda till EP:n Dumb var Single. En bekymmerslös hymn om att vara lyckligt kär efter många misslyckade försök. Därefter kom den somriga June/July vars retrodoftande sound knöt an till en alldeles speciell nerv hos mig. Tredje och sista singeln innan EP:n var den kaxiga Tracksuit pants där Lou skickligt nog inkorporerat ett så karakteristiskt klädesplagg som ”träningsbyxan” för att beskriva hur trött hon tröttnat på sitt ex.

Popmuzik Lover Patreon

Nu får vi lyssnare äntligen uppleva helheten genom den fem spår långa EP:n Dumb. Här tar artisten med oss på en personlig resa genom lekfulla texter och färgstarka produktioner. Såhär säger hon själv om resan från start till slut.

Denna EP:n handlar om allt ifrån att träffa ett stort misstag till att träffa min livs stora kärlek. Den är direkt men lekfull och framförallt ärlig. Dumb var den första låten som skrevs och som formade det bas/- och rytmdrivna soundet som hörs genom hela EP:n. Dumb har betytt mycket för mig då den inspirerade resten av EPn. Det känns fint att knyta ihop säcken genom att äntligen få släppa låten som var starten på ett råare men också gladare sound för mig”

De två nya spåren Dumb och Stop looking at Hannah skapar de där två sista pusselbitarna som får mig att förundras över Lou Elliottes förmåga at skapa engagerande pop som rör sig i gränslandet mellan bubbelgum och indie. Hennes säregna stämma är artistens främsta vapen och ett tillräckligt starkt sådant för att kunna ta henne långt utanför Sveriges gränser.

Om du uppskattar att upptäcka all musik som läggs upp i bloggen, så kan du stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Det är ett fint sätt att visa uppskattning för alla timmar som läggs på att lyfta fram artister och deras musik. Tack.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011