Omar solodebuterar med Que Pasa

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

FO&O meddelande i höstas att de skulle ta en paus för att medlemmarna skulle fokusera på sina egna karriärer. I och med Felix Sandmans medverkan i Melodifestivalen verkade det som han skulle bli den första av killarna att släppa sin solosingel. Men han blev slagen av Omar som idag (en dag innan Felix är med i Melodifestivalen) släpper singeln Que Pasa.

“Det var inte medvetet att det skulle bli så. Egentligen var det tänkt att den skulle släppas tidigare i år, men låten han aldrig färdig i tid och sedan var det massa pappersarbete som skulle göras, så den sköts fram tills den stannade på detta datumet.”

När jag träffade Fooo Conspiracy på Liseberg för ett par år sedan, när de fortfarande var en kvartett, trodde egentligen alla de andra då tre killarna att Omar skulle vara först ut som soloartist. När sedan FO&O pausades kändes det väl som det mest naturliga. Om gruppen säger Omar:

“Vi har ju hållit på ett bra tag nu så vi har mognat och hittar oss själva. Så det kom ganska naturligt att ta en paus nu när vi gjorde det. Det som är skönt när ni nu går egna vägar är att vi har helt olika sound, vilket gör oss unika från varandra.”

Omars debutsingel Que Pasa är en skön sommar-rytmisk reggaeton-låt där han sjunger på spanska och får hjälp av rapparen LAMIX.

“Den är urban, kaxig och dansvänlig. Verkligen exakt så som jag vill vara som artist. När jag hörde låten första gången så kände jag att den var helt klockren för mig. Först frågade om någon redan tagit den, när det visade sig att den var tillgänglig sa jag att den nu var upptagen, haha.”

Den sköna sommarkänslan avspeglas i delar av videon som bland annat spelades in när Omar var i Miami under jul och nyår.
När han sedan träffade LAMIX under P3 Guld i Partille spelade de in scenen tillsammans bakom arenan.

Singeln blir första nedslaget med Omar i år. Han har några låtar i bagaget som han planerar att släppa, samt att han troligen åker till USA och Latinamerika för att skriva nytt material.

“Jag vill få mer musik i bagaget känner jag. Sedan får vi se vad som händer. Men det är verkligen stor konkurrens där ute.
Jag har verkligen väntat på detta ögonblick sedan jag var 10 år och nu känns det som rätt tidpunkt.”

Omar
@FacebookSom läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.