FO&O meddelande i höstas att de skulle ta en paus för att medlemmarna skulle fokusera på sina egna karriärer. I och med Felix Sandmans medverkan i Melodifestivalen verkade det som han skulle bli den första av killarna att släppa sin solosingel. Men han blev slagen av Omar som idag (en dag innan Felix är med i Melodifestivalen) släpper singeln Que Pasa.

POPMUZIK LOVER 2

”Det var inte medvetet att det skulle bli så. Egentligen var det tänkt att den skulle släppas tidigare i år, men låten han aldrig färdig i tid och sedan var det massa pappersarbete som skulle göras, så den sköts fram tills den stannade på detta datumet.”

När jag träffade Fooo Conspiracy på Liseberg för ett par år sedan, när de fortfarande var en kvartett, trodde egentligen alla de andra då tre killarna att Omar skulle vara först ut som soloartist. När sedan FO&O pausades kändes det väl som det mest naturliga. Om gruppen säger Omar:

”Vi har ju hållit på ett bra tag nu så vi har mognat och hittar oss själva. Så det kom ganska naturligt att ta en paus nu när vi gjorde det. Det som är skönt när ni nu går egna vägar är att vi har helt olika sound, vilket gör oss unika från varandra.”

Omars debutsingel Que Pasa är en skön sommar-rytmisk reggaeton-låt där han sjunger på spanska och får hjälp av rapparen LAMIX.

”Den är urban, kaxig och dansvänlig. Verkligen exakt så som jag vill vara som artist. När jag hörde låten första gången så kände jag att den var helt klockren för mig. Först frågade om någon redan tagit den, när det visade sig att den var tillgänglig sa jag att den nu var upptagen, haha.”

Den sköna sommarkänslan avspeglas i delar av videon som bland annat spelades in när Omar var i Miami under jul och nyår.
När han sedan träffade LAMIX under P3 Guld i Partille spelade de in scenen tillsammans bakom arenan.

Singeln blir första nedslaget med Omar i år. Han har några låtar i bagaget som han planerar att släppa, samt att han troligen åker till USA och Latinamerika för att skriva nytt material.

”Jag vill få mer musik i bagaget känner jag. Sedan får vi se vad som händer. Men det är verkligen stor konkurrens där ute.
Jag har verkligen väntat på detta ögonblick sedan jag var 10 år och nu känns det som rätt tidpunkt.”

Omar
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011