Åh mys!
I wanna dance (Like you) är debutsingeln med den duon FYEO. Duon består av Viktor Persson och Jenny Björkqvist.

DOLBY ATMOS

I wanna dance (Like you) är en snyggt drömliknande poplåt om att inte kunna befinna sig i nuet, även om det är just där du vill vara. Till låten kan du här se den fina videon regisserad av Andreas Öhman.
Sedan får jag ju ge extra kärlek till det snygga omslaget som förstärker 80-tals känslan i låten.

Jag bad gruppen svara på en knippe frågor, så vi kan bekanta oss lite mer med dem:

Vilka är FYEO

FYEO är ett samarbete mellan Viktor Persson och Jenny Björkqvist. Vi är baserade både i Stockholm och Brooklyn i New York.

Hur träffades ni?

Vi träffades for länge sen och har endel nära gemensamma vänner i Stockholms musik kretsar. FYEO började genom att Jag (Viktor) hjälpte Jenny med att mixa och producera ett av hennes andra projekt LAULA. Vi kom väldigt bra överens och började skriva låtar ihop.

Vilka är era musikaliska gemensamma nämnare?

Vi kommer bada två från en mycket mer akustisk bakgrund än vad vi gör med FYEO. Jag (Viktor) har en bakgrund som jazzpianist och Jenny i folk/singer songwriter. Med FYEO har vi inte direkt fokuserat så mycket på oss själva och vad vi gjort tidigare. Mer försökt hittat ett nytt sound som vi båda gillar.

Berätta om singeln I wanna dance (Like you)

I wanna dance (Like you) handlar om stunderna i livet när allt är perfekt, precis så som du drömt om, men det är nånting inom dig som håller dig tillbaka. Du kanske har hittat kärleken men kan inte släppa kontrollen låta dig bli älskad. Låten handlar om att just släppa sina spärrar och låta det hända.

Älskar 80-tals känslan på omslaget! Hur jobbade ni fram det?

Vi tyckte låten blev som en slags modern variation av en kärleksballad från sent 80-tal till tidigt 90-tal så kändes som en grafisk solnedgång skulle passa fint.

Vad tycker ni själva är det bästa med det årtiondet?

Vi växte båda upp med musiken från 80-talet och även fast det inte är en uttalad referens i våran musik idag så har det garanterat satt sina spår.

Vad kan vi förvänta oss framöver från er?

Vi har ett gäng med låtar som vi tänkte dela med oss av under året. Förhoppningsvis spela live också så hall utkik.

FYEO
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011