FYEO – I wanna dance (Like you) (Video)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Åh mys!
I wanna dance (Like you) är debutsingeln med den duon FYEO. Duon består av Viktor Persson och Jenny Björkqvist.

I wanna dance (Like you) är en snyggt drömliknande poplåt om att inte kunna befinna sig i nuet, även om det är just där du vill vara. Till låten kan du här se den fina videon regisserad av Andreas Öhman.
Sedan får jag ju ge extra kärlek till det snygga omslaget som förstärker 80-tals känslan i låten.

Jag bad gruppen svara på en knippe frågor, så vi kan bekanta oss lite mer med dem:

Vilka är FYEO

FYEO är ett samarbete mellan Viktor Persson och Jenny Björkqvist. Vi är baserade både i Stockholm och Brooklyn i New York.

Hur träffades ni?

Vi träffades for länge sen och har endel nära gemensamma vänner i Stockholms musik kretsar. FYEO började genom att Jag (Viktor) hjälpte Jenny med att mixa och producera ett av hennes andra projekt LAULA. Vi kom väldigt bra överens och började skriva låtar ihop.

Vilka är era musikaliska gemensamma nämnare?

Vi kommer bada två från en mycket mer akustisk bakgrund än vad vi gör med FYEO. Jag (Viktor) har en bakgrund som jazzpianist och Jenny i folk/singer songwriter. Med FYEO har vi inte direkt fokuserat så mycket på oss själva och vad vi gjort tidigare. Mer försökt hittat ett nytt sound som vi båda gillar.

Berätta om singeln I wanna dance (Like you)

I wanna dance (Like you) handlar om stunderna i livet när allt är perfekt, precis så som du drömt om, men det är nånting inom dig som håller dig tillbaka. Du kanske har hittat kärleken men kan inte släppa kontrollen låta dig bli älskad. Låten handlar om att just släppa sina spärrar och låta det hända.

Älskar 80-tals känslan på omslaget! Hur jobbade ni fram det?

Vi tyckte låten blev som en slags modern variation av en kärleksballad från sent 80-tal till tidigt 90-tal så kändes som en grafisk solnedgång skulle passa fint.

Vad tycker ni själva är det bästa med det årtiondet?

Vi växte båda upp med musiken från 80-talet och även fast det inte är en uttalad referens i våran musik idag så har det garanterat satt sina spår.

Vad kan vi förvänta oss framöver från er?

Vi har ett gäng med låtar som vi tänkte dela med oss av under året. Förhoppningsvis spela live också så hall utkik.

FYEO
@FacebookFå ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.