Nostalgi: Binary Finary – 1998


Jag är inte mycket för folk som säger att saker var bättre förr. Men OM jag skulle använda mig av det slita uttrycket skulle jag säga att trancemusiken var bättre förr. I slutet av 90 och början på 00 talet kom det många fantastiska artister som Rabbit in the Moon, System F, Man with No Name och Armin van Buuren.
Men en låt som verkligen stod ut för mig var den helt magiska 1998. Kanske det dummaste namnet på en låt någonsin, men smart då de ändrade till 1999 året därpå och 2000 för att återutge låten.
Bakom 1998 hittar vi Binary Finary som består av Matt Laws, Ricky Grant och Stuart Matheson. Låten blev en stor hit på dansgolven även om den kanske inte fick lika stor kommersiell succé då singeln hamnade på en 11:e plats i Storbritannien under namnet 1999.

Själv älskade jag att ha köra Paul van Dyks remix på 1998 när jag tränade på gymmet eller var ute och sprang. Det är verkligen en överpeppande låt skulle jag säga, som bygger och bygger. Av någon anledning tänker jag alltid på filmen Starship Troopers när jag hör den remixen. Den är så marscherande och passar bra till futuristiska soldater – och träning.

Binary Finary
@Facebook

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Nostalgi: Binary Finary – 1998" A few seconds ago

Comments are closed.