Det var inför sommaren 1997 som Aqua släppte singeln Barbie Girl. En låt som skulle bli en stor favorit på dagis, dansgolven och festerna. Det otroliga med låten att den fortfarande är sjukt uppskattad på dansgolvet. Nu har ju de som var barn då blivit vuxna och vi som var vuxna då, får ett nostalgiskt leende på läpparna så fort låten går igång.

Apple Music Svensk Pop

Dock var inte alla lika nöjda med låten. Mattel som äger varumärket Barbie försökte stämma Universal Music för varumärkesintrång och den fleråriga fighten slutade med att ingen domstol ens tog upp stämningsansökan i och med att de såg det som en parodi mer än något annat. I slutet på 00-talet valde Mattel själva att använda låten i en reklamfilm för att boosta försäljningen av dockorna, så de var nog inte så bittra ändå…

Barbie Girl följdes sedan upp av singlarna Doctor Jones och Turn Back Time som även användes i soundtracket till filmen Sliding Doors. 2000 följde gruppen upp debuten Aquarium med Aquarius som trots en del bra låtar inte riktigt kunde återskapa succén med debuten.
Bandet har under senaste året setts på en del nostalgi-konserter runt om världen och jag kan tänka mig att de fortfarande drar in en hel del pengar från radiospelningar av Barbie Girl.

Aqua
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.