Nostalgi: Aqua – Barbie Girl

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det var inför sommaren 1997 som Aqua släppte singeln Barbie Girl. En låt som skulle bli en stor favorit på dagis, dansgolven och festerna. Det otroliga med låten att den fortfarande är sjukt uppskattad på dansgolvet. Nu har ju de som var barn då blivit vuxna och vi som var vuxna då, får ett nostalgiskt leende på läpparna så fort låten går igång.

Dock var inte alla lika nöjda med låten. Mattel som äger varumärket Barbie försökte stämma Universal Music för varumärkesintrång och den fleråriga fighten slutade med att ingen domstol ens tog upp stämningsansökan i och med att de såg det som en parodi mer än något annat. I slutet på 00-talet valde Mattel själva att använda låten i en reklamfilm för att boosta försäljningen av dockorna, så de var nog inte så bittra ändå…

Barbie Girl följdes sedan upp av singlarna Doctor Jones och Turn Back Time som även användes i soundtracket till filmen Sliding Doors. 2000 följde gruppen upp debuten Aquarium med Aquarius som trots en del bra låtar inte riktigt kunde återskapa succén med debuten.
Bandet har under senaste året setts på en del nostalgi-konserter runt om världen och jag kan tänka mig att de fortfarande drar in en hel del pengar från radiospelningar av Barbie Girl.

Aqua
@Facebook


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.