Jag älskade Neutron Dance med The Pointer Sisters från soundtracket till Beverly Hills Cop när den släpptes. Kommer ihåg att de visade videon i Bagen och var über-pepp på att se filmen.
Så börjar filmen med en helt annan låt! Vad fan! Jag ville ju att det skulle vara just Neutron Dance och inte The Heat Is On med någon snubbe.
Någon snubbe visade sig vara Glenn Frey – gitarrist i legendariska Eagles.

Nordiska Favoriter

The Heat Is On skrevs av kompositören och producenten Harold Faltermeyer tillsammans med Keith Forsey för filmen och framfördes av Glenn. Låten blev en omedelbar hit och hamnade på andra plats på Billboard Hot 100 1985. Här i Sverige hamnade låten på en hedrande femteplats på Sverigetopplistan.
Det blev dock inte första gången som Frey sjöng i filmer. Part of Me, Part of You kunde vi höra i slutet av Thelma & Louise samt att Smuggler’s Blues och You Belong to the City användes i TV-serien Miami Vice – där Glenn även var med i ett avsnitt.

Tillbaka till Beverly Hills Cop. Det dröjde inte länge innan Neutron Dance används i filmen dock. Det är scenen när lastbilen kör som en vilde igenom staden med Axel i lastutrymmet.
Men idag är det just The Heat Is On som får vara nostalgilåten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.