Hur går man som en egyptier?
Det vet uppenbarligen The Bangles på hiten Walk like an Egyptian från 1986. En låt som tog bandet från Los Angeles till förstaplatsen på Billboard Hot 100. Deras första singeletta, som sedan fick sällskap av den fantastiska balladen Eternal flame 1989.

Favoriter Apple Music

Låten är tagen från albumet Different Light, som blev bandets mest framgångsrika. Den innehåller även Prince-samarbetet Manic Monday. Den låten nådde andraplatsen på Billboard Hot 100 när den släptes som singel.

Idag hade väl de flesta fasats av titeln om den släptes nu. Men då, på det glada och pastellfärgade 80-talet, var det inga konstigheter att sjunga om att gå som en egyptier. Men låtens text och tema fick ändå en del radiostationer att tänka en och två gånger innan de satte på låten. Så som efter attacken mot World Trade Center och under Gulfkriget.

Vi andra, som bara gillar en kul poplåt och lämnar det där, kan lyssna på The Bangles hit här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

KMR Studios
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.