Hur går man som en egyptier?
Det vet uppenbarligen The Bangles på hiten Walk like an Egyptian från 1986. En låt som tog bandet från Los Angeles till förstaplatsen på Billboard Hot 100. Deras första singeletta, som sedan fick sällskap av den fantastiska balladen Eternal flame 1989.

Favoriter Apple Music

Låten är tagen från albumet Different Light, som blev bandets mest framgångsrika. Den innehåller även Prince-samarbetet Manic Monday. Den låten nådde andraplatsen på Billboard Hot 100 när den släptes som singel.

Idag hade väl de flesta fasats av titeln om den släptes nu. Men då, på det glada och pastellfärgade 80-talet, var det inga konstigheter att sjunga om att gå som en egyptier. Men låtens text och tema fick ändå en del radiostationer att tänka en och två gånger innan de satte på låten. Så som efter attacken mot World Trade Center och under Gulfkriget.

Vi andra, som bara gillar en kul poplåt och lämnar det där, kan lyssna på The Bangles hit här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.