Batman Returns är min favoritfilm i hela Batman-serien. Jupp, Tim Burtons andra film i serien slår alla Christopher Nolan-filmerna och allt som kommit före eller efter det. Det är för mig en perfekt actionfilm med härligt mörka karaktärer och lysande casting. Alltså, Danny DiVito har aldrig varit bättre i sin roll som The Penguin och Michelle Pfeiffer har aldrig varit coolare som Catwoman.
Sedan älskade jag hela inramningen av filmen när den utspelar sig under julen. Det gjorde att filmens teaser-poster hade ett snötäckt Batman-emblem med texten The Bat, The Cat, The Penguin. En text som jag även hade på en t-shirt jag köpte när jag var i Hollywood våren 1992.

Svensk Pop Apple Music

Likt första Batman-filmen var det Burtons vapendragare Danny Elfman som komponerade musiken. Även den ett av hans bästa verk skulle jag säga. Då första filmen hade låtar av Prince som var en stor del av musiken i filmen och marknadsföringen av filmen, innehöll Batman Returns bara en låt; Face to face med Siouxsie & The Banshees.

Men det Batman Returns inte har i kvantitet, tar filmen igen i kvalité skulle jag säga. För detta är en så lysande poplåt signerad den brittiska gruppen tillsammans med just Elfman.
Musiken spelads under balscenen i filmen, när Bruce Wayne och Selina Kyle dansar och förstår att de är fiender. Lysande scen och passande musik med dess suggestiva känsla, ursnygga stråkarrangemang och dramatiska sång. En riktigt imponerande filmlåt som tyvärr inte blev en stor hit när den släpptes. Här i Sverige kvalade låten inte in på topp 20-listan (23 som bäst), och i Siouxsie & The Banshees hemland var det samma där. 21:a plats blev det i Storbritannien. I USA slarvade skivbolaget bort låten helt, då det blev rättighetsstrul där, bra jobbat alla.

Men för er som missat låten, vilket många som sagt gjorde, så har du möjlighet att höra den i bloggen idag. Det är som sagt en fantastik låt från en fantastisk film. Kanske dags att se om de två Burton-filmerna om Batman snart igen? I alla fall denna, för att få lite… julkänsla.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011