Peter Morén från Peter Bjorn & John släpper sitt tredje soloalbum på svenska den 20:e Januari. 40 heter det och Peter berättar:
“Jag skämtade först om att jag skulle kalla skivan 40-åringen eller 40-årskrisen . Jag fyllde 40 i år nämligen. Och en del av texterna, även om de förhoppningsvis är hyfsat allmängiltiga, kanske behandlar tvivel och frågor en ofta brottas med mitt i livet. Men jag såg egentligen aldrig de där titlarna som faktiska utmanare. Så kom jag ihåg att Adele kallar sina skivor för 19 , 21 , 25 , antagligen som en markör för sin ålder då hon spelade in dem. I den andan tänkte jag minnas var jag stod i livet när jag spelade in det här.”

Första smakprovet från albumet var dubbel-singeln Rytmen i Blodet / Mitt bästa porslin som kom för några månader sedan. Nu är det dags för singeln nummer två: Pärleporten .
“Kanske särskilt som jag har en frikyrklig bakgrund som säkert präglat mig ganska starkt men få känner till. Den ursprungliga versionen var en låt i southern soul-tappning som jag tänkte skulle passa honom. När jag skrev en ny poppigare melodi kände jag plötsligt att det här kanske jag skulle sjunga själv. Att allvaret och de stora orden trots allt var något jag kände och kunde bära upp.Texten har noll svart humor, ordlekar eller ironi, saker jag annars uppskattar.”

Låten var faktiskt först tänkt att ges till Thorsten Flink , men han avböjde.
“Thorsten gav mig en lång improviserad teaterföreställning om varför. Jag är fortfarande inte säker på exakt vad han menade men det var väldigt underhållande i vilket fall.”

Peter Morén
@Facebook

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.