Idag släpper Maja debutsingeln I Won’t Say . Låten är en läcker midtempo r&b-poplåt skriven av sångerskan och producerad av inga mindre än Anton Ewald och Simon Johansson , som lagt en läcker och innovativ touch till låten.
Att ha ett efternamn som Strömstedt och vara dotter till just DEN Strömstedt kan ibland komma som en förbannelse om man själv vill jobba med musik. Det kan ibland bli svårt att bli en egna individ, men Maja har jobbat hårt på att inte rida på någon annans våg – utan hon har valt vägen själv och låtit musiken i första hand inspirera henne.

Skicka in din musik

Hon växte upp med musiken inte så oväntat runt sig. Så det blev naturligt för henne att sjunga och spela i tidig ålder.
”Jag skrev min första låt med hjälp av pappa som spelade piano när jag var sju år. Den handlade om en bondgård och var inte jättebra…” berättar Maja och skrattar. ”Efter det har jag skrivit kring hundra låtar i skiftande kvalité, men nu på sista tiden börjar det bli bättre.”

Vilka artister har inspirerade dig genom åren?

”Det har varit olika. Det spelades mycket The Beatles och The Who när jag växte upp och jag vet att första konserten jag någonsin var på var just en The Who-konsert. Det var nog där som jag kände att jag ville stå på scenen.
Sedan har allt förändrats med åren. Jag tycker Labrinth skriver fantastiska texter och gillar soundet på Tove Los första album. Så det är väldigt olika.”

Det var för nästan exakt ett år sedan som Maja presenterade låten I Won’t Say för Moon Man och med det fick just Anton och Simon upp öronen för låten.
”De tycker låten lät väldigt bra, och när vi väl började jobba på låten lyckades de höja den det där sista snäppet så den faktiskt blev så bra som den blev. Anton är en fantastisk producent och förstår vad jag menar även när jag själv inte gör det. Så det är härligt, haha.
Vi har lyckats kombinera det kommersiella soundet som tilltalar folk, samtidigt som texten får ett djup och gör låten intressant att lyssna på istället för bara gladpop som rimmar.”

Vad handlar låten om då?

”Jag skriver utifrån mig själv, och har väldigt höga ambitioner och mycket prestationsångest. Ofta försöker man ju jaga vad som ska vara tillräckligt och jag är väldigt rädd för att göra folk besvikna och säger aldrig nej till saker för jag vill alltid hjälpa till. Det gör att jag förlorar mig själv i viljan i att hjälpa andra och tillslut gör man ingen glad för att man gör ett dåligt jobb.
Så tillslut måste man lära sig att det tyvärr aldrig är tillräckligt, utan den man ska försöka tillfredsställa är sig själv i slutänden.”

Vilken skulle du säga är din styrka som låtskrivare?

”Jag skulle nog påstå att min svaghet även är min styrka med tanke på att jag har hög ambitionsnivå. Jag är väldigt envis. Sätter jag mig vid pianot så skriver jag melodi, ackord och text – allt på samma gång och jag reser mig inte upp förrän jag är klar.”

Nu släpps låten idag. Hur hoppas du den tas emot, och vad tror du om framtiden?

”Jag hopppas folk tycker om låten som den är och inte lägger värderingar i min bakgrund och så, utan att de känner jag gjort en bra låt.
I framtiden hoppas jag att jag ska kunna leverera bra musik, för det är ju det jag alltid velat. Så detta känns som en bra start på det hela. Nu ska jag försöka komma in i studion och spela in kommande släpp och förhoppningsvis få komma ut och gigga till sommaren, om folk tycker om det.”

Vilket var den första låt som du mins att du verkligen älskade?

Oh… En låt som min bror spelade upp för mig för några år sedan och som jag kände att ”skit, vad jag skulle ha velat ha skrivit den här låten” är Jealous med Labrinth .

En perfekt höstlåt?

Good Girl med NAO .

Ett riktigt bra konsertminne.

Den enda idol jag någonsin haft när jag började skriva är Ed Sheeran . Jag tycker han sjunger coolt och fokuset är inte så mycket på honom utan mer att hans musik är bra. Jag såg honom i Globen och blev fascinerad över hur han kan stå själv i två timmar med sin gitarr och det är ändå fantastiskt att kolla på.

Vem hade varit den ultimata duettpartnen?

Jag tycker ju The Weeknd sjunger magiskt, så jag säger honom.

Maja
@Fcebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011