Premiär i Being Blogged NY Criminals var ett band från Örebro som jag skrev om några gånger 2013 när de släppte en knippe singlar. Låten Animal blev bandets sista andetag innan de försvann till popkyrkogården. Men det betyder som tur var inte slutet för bandmedlemmarna, utan några av dem är nu tillbaka i ny popform, som bandet Sir Rana .
De släpper idag den softa och sköna poplåten Expectations som har premiär här i bloggen.
Jag ställde några snabba frågor till bandet.

Nordiska Favoriter

Vilka är Sir Rana?
Vi i Sir Rana har i cirka fem år spelat ihop i olika projekt. Ett tidigare projekt var bandet Criminals, med vilket vi hade framgångar med bland annat turnéer i Europa. Vi la ner projektet då sångaren ville prova andra vägar inom musiken. Istället ställde sig David bakom micken och har inte släppt taget sedan dess. I och med att vi tappade en medlem började soundet och skifta. Det kändes inte som att vi var Criminals längre och det blev naturligt att starta nytt band.

Berätta om bakgrunden till debutsingeln Expectations .
De senaste tre åren har vi suttit inlåsta och skapat musik.
Vår egenbyggda studio har gett oss en mycket större konstnärlig frihet än tidigare och hjälpt oss att utveckla musiken.
Efter att vi hittat på ett schysst basriff började Expectations ta form. Texten kom sig att handla om att man ofta försöker vara andra till lags, men att det kanske inte alltid blir så bra ändå.

Hur ser ni på framtiden för Sir Rana?
Vi har verkligen hittat en sound som vi är stolta över. Efter lång tid i studion har vi byggt upp ett sånt jäkla sug att få komma ut och spela!

Sir Rana
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011