Vi älskar ny musik på Popmuzik! Och vad är bättre än ny musik från en helt ny akt som dessutom är från Göteborg. Duon Abus Lang består av Anton Thorstensson och Thomas Keen, tillsammans skapar de bitterljuv synth-driven indiepop. Helt klart i min smak.

Apple Music Svensk Pop

De båda musikerna genomgick nyligen ett uppbrott från tidigare bandkonstellation och har behövt lite tid att processa alla intryck. Men allteftersom började nya idéer gro mellan de två forna bandmedlemmarna som tillsammans längtade de efter något nytt. Nu har de brutit tig loss från gamla musikaliska bojor och resultatet får vi i form av singeln Heaven.

Vi ville att det vi skapade skulle spegla oss på riktigt. Vi befinner oss på andra ställen i livet, och sådant märks. Det var viktigt för oss att det som skapades i studion skulle vara utan kompromisser och inte vara alltför färgat av ”gamla tider

Thomas Keen

Tillsamman har killarna hittat kärlek till elektroniska synthar som kontrasteras mot organiska trummor. Något vi såklart hör i den lysande debutsingeln. Temat som berörs är kärlek och de ack så välbekanta orden om kärlekens olika skepnader.

Beatet från 808’an tillsammans med dom mjuka syntharna i Minilouge’en skapade den ljudbild som vi letat efter så länge. Det var rörande hur låten föll på plats och återigen tändes lågan för att kunna skapa musik ihop igen, säger

Anton Thorstensson
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.