Vi älskar ny musik på Popmuzik! Och vad är bättre än ny musik från en helt ny akt som dessutom är från Göteborg. Duon Abus Lang består av Anton Thorstensson och Thomas Keen, tillsammans skapar de bitterljuv synth-driven indiepop. Helt klart i min smak.

Favoriter Apple Music

De båda musikerna genomgick nyligen ett uppbrott från tidigare bandkonstellation och har behövt lite tid att processa alla intryck. Men allteftersom började nya idéer gro mellan de två forna bandmedlemmarna som tillsammans längtade de efter något nytt. Nu har de brutit tig loss från gamla musikaliska bojor och resultatet får vi i form av singeln Heaven.

Vi ville att det vi skapade skulle spegla oss på riktigt. Vi befinner oss på andra ställen i livet, och sådant märks. Det var viktigt för oss att det som skapades i studion skulle vara utan kompromisser och inte vara alltför färgat av ”gamla tider

Thomas Keen

Tillsamman har killarna hittat kärlek till elektroniska synthar som kontrasteras mot organiska trummor. Något vi såklart hör i den lysande debutsingeln. Temat som berörs är kärlek och de ack så välbekanta orden om kärlekens olika skepnader.

Beatet från 808’an tillsammans med dom mjuka syntharna i Minilouge’en skapade den ljudbild som vi letat efter så länge. Det var rörande hur låten föll på plats och återigen tändes lågan för att kunna skapa musik ihop igen, säger

Anton Thorstensson
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011