Premiär i Being Blogged NYJag har ju älskat Grey is all med Elin Bell sedan jag hörde den för första gången. Nu har duon Manotett gjort en riktigt fin remix på låten som gör den lite poppigare, men samtidigt behåller den melankoliska tonen från originalet.

Nordiska Favoriter

Bandet berättar för Popmuzik om arbetet med remixen.
”Efter att ha hört Elins debut Over and out så var vi sålda och ville höra mer! Kort därefter så träffades vi och började jobba ihop och spelade tillsammans med Elin i ”Musikguiden i P3”. När hon spelade upp sin platta för första gången så tyckte vi att det var lite utav ett mästerverk, men Grey Is All var den låt som vi båda föll mest för och ville pröva att göra någonting med den.

Originallåten går i valstakt (6/8) och vi började med att göra den rak (4/4) för att se om vi kunde få till något elektroniskt med mer energi i. Sen är Elins röst så uttrycksfull i sig själv så vi ville jobba med den i olika element och landade i lite Imogen Heap Hide And Seek inspirerade körer som sätter färg på sången.

Känns skitkul att få dela med sig av denna remix nu och hoppas att den skänker någonting nytt till originalet som vi tycker är en svensk musikpärla.”

Elin Bell
@Facebook
Manotett
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011