Roxette har väl alltid varit extra mycket sommar för oss svenskar. Singlar har legat högt på Sommartoppen, samt att de turnerat landet runt under sommarmånaderna.
I år släpper de singeln Some Other Summer på självaste Midsommar
”Jag är skolad i 60-talspopen där en låt har olika beståndsdelar som vers, brygga och refräng – och där även ackorden skiljer sig åt i de olika delarna. Men idag är det vanligt att man använder samma ackord genom hela låten och istället bara varierar melodin.
Så för mig blev det en kul utmaning att se om jag kunde skriva en låt med samma fyra ackord om och om igen, utan att det blir tjatigt. Och resultatet blev Some Other Summer , som dessutom satte tonen för hela albumet eftersom det var första låten vi spelade in. Ganska hyfsat för en nybörjare,” berättar Per Gessle .
Låten är tagen från duons album Good Karma som släpptes i början av Juni. Singel bjuder även på en knippe remixar som ni kan lyssna på här nedan.

POPMUZIK LOVER 2


Roxette
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011