Från första sekund fastnar jag vid rytmen i Try me. När Jorja Smiths avslappnade stämma sedermera påbörjar frasering och top-line står det klart att detta är en återkomst till popscenen som vittnar om stordåd. Låten är producerad av duon DAMEDAME*, vi hör orientaliska trummor och en svulstig ljudbild. Inspirationen kommer från Jorjas starka övertygelse om att sätta sig själv först i en värld som har många åsikter. Ens egna kritik menar sångerskan är god nog och man behöver höra det även från andra.

Nordiska Favoriter

Släppet kompletteras av en tillhörande musikvideo regisserad av Amber Grace Johnson.
Inspelad runt Marseilles, Frankrike speglar videoklippen en plats för skönhet och fara, för frustration och envist motstånd något som fångar den känsla Jorja vill förmedla genom text och musik.

Om den nya musikaliska eran som påbörjas genom Try Me säger artisten:

”Jag gillar den här världen som jag precis har kommit in i och jag håller fortfarande på att förstå saker. Det är viktigt att alltid försöka bli den bästa versionen av sig själv. Det här är första gången jag släpper musik som jag kan koppla an till.”

Jorja Smith

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Popcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.