Sköna basgångar och en psykedelisk känsla välkomnar oss in i Peter Leewhos nystartade projekt Munans singel Freak like me. Helheten blir mysig och varm med en produktion som bär på organiska men även elektroniska inslag. Allra mest förtjust är jag i melodin som kontrasteras mot sångarens sköna och karakteristiska stämma. Subtila synthar och svävande elgitarrer ramar in en av de hookigaste indie-refrängerna jag hört på länge. För att forma sitt distinkta sound använder sig artisten av ganska okonventionella medel.

Svensk Pop Apple Music

”Den viktigaste katalysatorn för att starta detta projekt var när jag stötte på en rulle till rulle tejp. Jag ville ge min nya musik ett eget distinkt sound, så jag köpte en tejpmaskin och började leka med den. Min vän Sterling Silver kom hem till studion och vi började leka med några idéer, som till slut blev Freak like me. Att använda tejp för att skapa spåret var en speciell upplevelse och har definitivt hjälpt mig att skapa mitt eget sound som ny artist.”

Munan

Tittar vi närmare på innebörden talar Freak like me om att bejaka sin udda sida och att det alltid finns någon där ute som kommer älska en för den man är.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011