Sköna basgångar och en psykedelisk känsla välkomnar oss in i Peter Leewhos nystartade projekt Munans singel Freak like me. Helheten blir mysig och varm med en produktion som bär på organiska men även elektroniska inslag. Allra mest förtjust är jag i melodin som kontrasteras mot sångarens sköna och karakteristiska stämma. Subtila synthar och svävande elgitarrer ramar in en av de hookigaste indie-refrängerna jag hört på länge. För att forma sitt distinkta sound använder sig artisten av ganska okonventionella medel.

Apple Music

”Den viktigaste katalysatorn för att starta detta projekt var när jag stötte på en rulle till rulle tejp. Jag ville ge min nya musik ett eget distinkt sound, så jag köpte en tejpmaskin och började leka med den. Min vän Sterling Silver kom hem till studion och vi började leka med några idéer, som till slut blev Freak like me. Att använda tejp för att skapa spåret var en speciell upplevelse och har definitivt hjälpt mig att skapa mitt eget sound som ny artist.”

Munan

Tittar vi närmare på innebörden talar Freak like me om att bejaka sin udda sida och att det alltid finns någon där ute som kommer älska en för den man är.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

KMR Studios
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.