pop

Intervju: Thomas Lundell – Lovestains

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Thomas Lundell ger sig in i slaget om årets sommardänga när han släpper nya singeln Lovestains ! Artisten släppte i början på året sin debutsingel Slow Dance , en låt som i skrivande stund spelats över 600t gånger på Spotify. Inte illa.

Vill du få reda på lite mer om Thomas, nya singeln och vad han har på gång framöver så kan du läsa en intervju jag gjort med honom här:

Vad har du för dig just nu?

Sedan jag släppte Slow Dance i Januari så har jag inlett ett samarbete med Revenue Music Group i Skara. Jag, min manager Eric Johansson och min producent Johan Randén har under en tid haft fullt fokus på att jobba fram en värdig uppföljare till debutsingeln.

Din nya singel släpps på fredag, berätta allt om den!

Ja, äntligen! Lovestains skiljer sig en hel del från min första singel. Jag har behållt det organiska soundet men skruvat upp tempot rejält! Det är en sommardänga med en stor dos vemod. Till skillnad från andra sommar-och-sol-dängor så kommer nog Lovestains sättas på när månen knuffat ner solen från himlavalvet.

Johan Randén presenterade en grundmelodi för mig som krokade sig fast ordentligt. Vi utvecklade idén tillsammans och efter lite skrivkramp kom texten till mig som en blixt från bar himmel.

Låten handlar om att leva ett liv utan hopp och tro på kärlek och om hur livet helt vänds upp och ner när kärleken plötsligt dyker upp från ingenstans och kör över en som en ångvält. Man ger ett värdelöst första intryck och sen står man där, ensam och kär, och ber om den där andra chansen som man själv aldrig gett till någon.

Din debutsingel Slow Dance har streamats över 600k gånger på Spotify. Så himla roligt att det gått så bra för låten. Kanske en klassisk/tråkig fråga, men hur känns det?

Trots att jag räknar streams varje dag blir jag chockad av att höra den där siffran! Slow Dance är en saga! Alla de stora skivbolagen tackade avfärdade låten och sa att den inte var stark nog vilket lämnade mig i valet och kvalet att skrota låten eller släppa den på egen hand. Jag valde att tro på mig själv och låten som min Emma inspirerat mig att skriva och jag bevisade att det inte är bolagen som styr musikbranschen utan publiken!

Vad har du för dig i sommar?

Förutom en välbehövlig semester tillsammans med tjejen kommer jag fortsätta skriva musik och jobba tätt med mitt management för att sprida mina alster och bygga mitt varumärke!

Några spelningar inbokade?

Självklart! Det blir bland annat en sväng norrut för en spelning i Dalarna och den 10 Juli ser Ni mig på Sommarkväll i Gränna Hamn tillsammans med bl.a. ISA och Backyard Babies m.fl.

Skriver du på ny musik? Kan vi förvänta oss nya låtar under året?

Så fort vardagen tillåter så sätter jag mig ner och skriver låtar. Inget är spikat men om allt faller på plats så släpper jag en EP till hösten!

Då tar vi och lyssnar på låten!

Thomas Lundell @
Facebook

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.