Efter att ha släppt en del klubbsinglar, främst i kopplingen till Female DJ Revolution, är nu Cazzi Opeia tillbaka i poplandskapet sedan ett par år.
”Jag har ju egentligen alltid varit pop, men jag har varit inne och nosat på olika genres under mitt liv. Men nu på senare år kände jag att poppen kallade mig tillbaka.” berättar sångerskan när vi pratas vid i telefonen. Hon har precis återvänt från Sverige efter en veckas galna äventyr i New York tillsammans med sin sidekick Brenda . Brenda är en docka som kom in i hennes liv för några år sedan och hon har varit med i videor, bilder och på scenen.

POPMUZIK LOVER 2

Senast vi hörde från Cazzi Opeia var med hennes re-make på Stakka Bos klassiker Here we go again . Idén till låten kom när hon träffade sin nuvarande producent Jonas Von Der Burg , som var med och skrev låten tillsammans med Johan Renck . När de bestämde sig för att köra kom Johan till Stockholm och spelade in ny sång för refrängen och de spelade även in en galen 90-tals video till låten.
”Jag minns ju låten som en liten knatte och tyckte den var så himla cool. Sedan tror många att det är en ren cover, men det är ju mer en re-make med sin nya text och melodi.”

Men nu är det dags för en sprillans ny singel! Idag släpptes nämligen Here she comes .
Here she comes är en hyllningslåt till alla kvinnor. Starka kvinnor som min mamma, mina tjejpolare och transvänner. Alla som känner sig som en kvinna. Jag kände redan från skissen när jag jobbade med låten att det skulle handla om något meningsfullt och starkt, vilket jag känner det blivit. För kvinnor är grymma och värda en hyllningslåt!”

-Du fick ju ditt stora genombrott när Tiesto pushade din singel I Belong To You , om du fick välja vem som helst att remixa Here she comes , vem skulle det vara?

”Åh, det finns så många bra där ute, men Kygo hade varit coolt, för han är så grym!”

Just nu planerar Cazzi Opeia sina sommarspelningar, så håll koll på en klubb nära er för att få uppleva skön popmusik under kvällarna.

Cazzi Opeia
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011