Veckans Albumtips - Vecka 13 (2016)

Popmuzik Lover Patreon

Helgen är här! Det betyder också att vi tipsar om några finfina album som du kan gotta ner dig i under helgen. Hoppas du hittar något som du gillar!

The Last Shadow Puppets – Everything You’ve Come To Expect

Superduon The Last Shadow Puppets som består av medlemmarna Alex Turner och Miles Kane släpper idag sitt andra album Everything You’ve Come To Expect och världen har fått ett nytt mästerverk. Alla ord är överflödiga – in och lyssna!


The Last Shadow Puppets @
Facebook

Sunset Sons – Very Rarely Say Die

Äntligen får vi lyssna på Sunset Sons debutalbum Very Rarely Say Die . Med några galet fina singlar och tre EPs i bagaget var det kanske dags för bandet att samla ihop låtarna. Jag fastnade för bandet när jag i januari 2015 hörde deras singel Remember och skrev då om dem för första gången här på bloggen. Det ligger alltid en varm och somrig känsla över deras låtar och kanske beror det på att deras gemensamma intresse är surfing. Perfekt skiva att lyssna på denna underbara vårdag.


Sunset Sons @
Facebook

Yeasayer – Amen & Goodbye

Yeasayer är ett amerikanskt indiepopband från Brooklyn i New York och idag släpper de sitt fjärde album Amen & Goodbye . De slog igenom på festivalen SXSW och debutalbumet All Hour Cymbals släpptes 2007. Detta är ett band som jag missat litegrann och jag har ännu inte hunnit lyssna så mycket om jag ska vara ärlig. Men jag skummade igenom albumet och blev nyfiken och kommer att lyssna in mig så fort jag hinner.


Yeasayer @
Facebook

Alexander Durefelt – In the Grace of the Woods

Alexander Durefelt släpper idag sitt tredje album In The Grace Of The Woods och återvänder till där allt börjar. Dels musikaliskt med sin skandinaviska soul korsat med vemodig amerikana. Men också rent bokstavligt. Titeln på nya kommer från den hypnosterapi Alexander gick i där skogen kom att vara en central plats och funktion. Nu är han ute på andra sidan och berättar om det.

Rackars fint album! Missa inte det.


Alexander Durefelt @
Facebook

Överklass – Överallt & Ingenstans

Överklass har släppt sitt första egna mixtape Överallt & Ingenstans . Albumet är en konversation om livets djupa dalar och höga toppar. En öppen dialog kring förändring och att titta framåt. En inblick i balansgången mellan högmod och ödmjukhet. Överklass vibbar kring en gemensam känsla som växer fram stegvis genom mixtapet. Strävan är tidlöshet, något som medlemmarna Jonatan Berko och Mahan Noubarzadeh har velat åstadkomma länge. De är dessutom medlemmar av kollektivet SOM031 .

Kanske blir detta ditt soundtrack för helgen?


Överklass @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011