Martin Hörngren kommer ursprungligen från Västervik, men bor sedan 25 år på Tjörn i Bohuslän. Martin har under åren bland annat släppt fem album, där Luya var den senaste som släpptes 2021.

Nordiska Favoriter

Nu är Martin aktuell med singeln Östersjövägen 6 som är den adress han spenderade sina gymnasieår. Med andra ord tas vi med på en tillbakablick över det som hände där och artisten berättar:

”Det hände saker där, mellan väggarna, i korridorerna, bakom ryggarna. Vi såg det, de andra såg det, alla såg det men ingen gjorde något. Låten speglar nog en form av dåligt samvete och en önskan om att man borde gjort mer för någon annan.”

Med stark melodi och produktion är Östersjövägen 6 en fängslande indiepop-låt med mörk underton. Det är en spännande kontrast mellan dess svärta och samtidigt medryckande arrangemang skulle jag säga. Sedan är jag extra svag för refrängen där låten verkligen lyfter.
För oss som gillar bra indiepop på svensk så kommer detta definitivt vara ett måste.

Följ Martin Hörngren:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011