Martin Hörngren kommer ursprungligen från Västervik, men bor sedan 25 år på Tjörn i Bohuslän. Martin har under åren bland annat släppt fem album, där Luya var den senaste som släpptes 2021.

Favoriter Apple Music

Nu är Martin aktuell med singeln Östersjövägen 6 som är den adress han spenderade sina gymnasieår. Med andra ord tas vi med på en tillbakablick över det som hände där och artisten berättar:

”Det hände saker där, mellan väggarna, i korridorerna, bakom ryggarna. Vi såg det, de andra såg det, alla såg det men ingen gjorde något. Låten speglar nog en form av dåligt samvete och en önskan om att man borde gjort mer för någon annan.”

Med stark melodi och produktion är Östersjövägen 6 en fängslande indiepop-låt med mörk underton. Det är en spännande kontrast mellan dess svärta och samtidigt medryckande arrangemang skulle jag säga. Sedan är jag extra svag för refrängen där låten verkligen lyfter.
För oss som gillar bra indiepop på svensk så kommer detta definitivt vara ett måste.

Följ Martin Hörngren:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.