6

Muse tar allt som är Muse och skapar ett album som är som ett greatest hits av deras ljudbild i form av albumet Will of the People. Det är teatraliskt och over the top, samtidigt som de målar upp en dystopisk värld där vi just nu är på väg mot total kollaps. Kanske är detta soundtracket för apokalypsen?

  • User Ratings (0 Votes) 0

Det är något med Muse som jag går igång på. De är alltid larger than life, vilket jag gillar i musik. Det är lite som en åttarätters middag med vinpaket. Då snackar jag inte om de där franska mesiga portionerna där varje ”rätt” är en aptitretare. Nej, här är det rediga portioner med massa kolhydrater och vill man ha påfyllning så får man.

Skicka in din musik

Will of the People är det brittiska bandets nionde album. Här skulle man kunna säga att de tagit allt från sina tidigare album och gjort ett album som någonstans känns som en greatest hits i Muse-ljudbild. Att säga att Matt Bellamy, Chris Wolstenholme och Dominic Howard uppfinner hjulet med Will of the People skulle dock vara en överdrift. Det är den teatraliska mixen av pop och rock som vi brukar få med bandet. Det är många gånger jag lyssnar på låtarna och funderar på om detta är så nära ett Queen-album man kan komma utan att lyssna på Queen? Gränsen mellan de båda banden är inte superstort. Lyssna på Liberation där låtens dramatiskta pianoarrangemang och körer lika gärna kunde platsa på A Night at the Opera.

Att albumet låter väldigt mycket Muse är i sig inte en dålig sak. Gillar man deras ljudbild kommer man inte att bli besviken här. Men det är inte ljudbilden som skapar hits eller ens ett helgjutet album. För Will of the People saknar definitivt de stora hitsen. Det finns ingen Starlight, Butterflies and Hurricanes eller Uprising på albumet. Visst, jag tycker Won’t stand down är härligt storslagen i den rockiga refrängen och den pulserande disco-hiten Euphoria är min absoluta favorit på albumet. Det är så nära en Eurovisionrefräng man kan komma från Muse. Men de känns heller inte som låtarna som skulle välta internet eller dra in de största applåderna under en konsert.

På det hela är Will of the People dock ett bra Muse-album. Det är samhällskritiskt i en värld där fake news, dåligt ledarskap och dess invånarna mer och mer tappar tron på demokrati. Det gör albumet ganska intressant. Det är dystopiskt, vilket varit den spelplan Muse alltid varit på. Här är de bara lite mer av allt som är just Muse. Men det är nog mer albumet som var kul att skapa för bandet än det som kommer ge dem många nya lyssnare.

Du kan också kolla in denna intervju med Matt Bellamy från Apple Music.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011