En intervju med Olle Grafström - Ensam bland folk

Följ på Apple Music

Olle Grafström släppte i slutet på förra året singeln Jag kan inte stoppa vintern , en låt som bland annat handlar om att han inte är så värst förtjust i vintern. När jag pratade med honom då så skulle han strax därefter fly landet och åka till Sydkorea. Nu är han äntligen tillbaka med ny singel! Låten heter Ensam bland folk och låter inte som något jag hört förut. Jag älskar att bli överraskad och Olle verkar vara överraskningarnas man. Låten har ett fint driv, är dansant och annorlunda på ett väldigt bra sätt. En helt fantastisk låt! Jag tog ett snack med Olle för att höra om låten och vad han har på gång framöver.

Läs intervjun här!

Hej Olle! Hur står det till?

Jo det är bra! Är lite nervös för ikväll, det är första spelningen som soloartist.

Den är jättefin den nya låten, den låter inte som något jag hört förut.

Jag satt och tänkte på det, vad kommer folk tro som lyssnade på den förra låten. Men det är kul att du diggar. Jag försöker göra annorlunda pop i en musikvärd där det händer så otroligt mycket grejer. Jag känner att jag vill göra så att min röst ska låta annorlunda på varje låt men ändå att man hör att det är jag.

Först och främst, våren står för dörren, hur känns det?

Det känns fantastiskt haha! Jag har precis varit i LA och jobbat lite så jag har fått lite solsken i ansiktet, men mest suttit inne och jobbat. Men 30 grader och sol, för en sån person som mig så är det viktigt.

Sist vi pratades vid skulle du till Sydkorea, hur hade du det där?

Det var jättekul! Jag spelade in videon om du sett den, med massa coola miljöer. Vi var i en studio, jobbade och skrev låtar och vi var också och kollade på en sydkoreansk akt, en arenaspelning som var det sjukaste jag sett. Det var lite mer semester där än i LA.

På fredag släpper du singeln Ensam Bland Folk. Kan du berätta lite om den?

Det brukar vara en händelse som gör att jag börjar skriva en låt, men jag kom inte ihåg just vad det var för den här låten. Den skrevs under en vinter kan jag tänka mig, när man var ute och festade för att försöka kul. En massa vänner och så känner man sig ensam på en pub där det inte ens går att gå runt för att det är så mycket människor.

Var det längesedan du skrev den?

Det första steget till låten tillkom då. Jag brukar göra grunden snabbt och sedan arbetar jag detaljerat med dem under en längre period.

Vad säger rösten i början på låten?

Det är som vi har här i Stockolm där (han härmar ett ljud) de säger nästa station. Så det är från ett tåg. Ett tågstopp.

Kan vi förvänta oss ett album i år?

Jag hoppas det!

Ska du några spelningar inbokade i vår och sommar?

I sommar blir det nog en del fokus på Tjuvjakt och Tjuvjakt-turné. Det kanske kan bli någon Olle Grafström och Tjuvjakt-spelning tillsammans. Jag är öppen för förslag men det är inget inbokat.

Lyssna på nya singeln här!

Olle Grafström @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011