Under en längre tid har Benjamin Ingrosso skrivit massa låtar hemma vid sitt piano och spelat dem upp för familj och vänner.
Efter att varit med i olika musikaler och teateruppsättningar, samt vunnit Lilla Melodifestivalen och Let’s Dance var det med andra ord dags för Benjamin att ta steget ut som artist med singeln Fall In Love som släpptes för ett par veckor sedan.
Låten var en stor pianobaserad poplåt med snygga stråkar och arrangemang. En imponerande debut som hyllades av både publik och press. Med andra ord en stark förstasingel för unge herr Wahlgren Ingrosso.
Jag ringde upp honom en tidigt förmiddag och pratade om det nya kapitlet i hans liv.

Nordiska Favoriter

-Kändes det inte lite förutsägbart att Benjamin Ingrosso släpper en singel?

Jo, men absolut!
 Det visste jag från början. Med tanke på att jag alltid skrivit musik har jag fått vänta ett jävla tag med att kunna släppa en singel. Jag har ju aldrig fått visa detta för någon.
Min tanke från början var inte att framföra det själv, i och med att jag visste att det skulle komma denna typen av kommentarer. Hehe. Men min skivbolagsdirektör tvingade mig.
Det roliga var att innan han lyssnade på låten ville han veta vem som hade skrivit den, och när han fick reda på att det var jag ville han inte lyssna på den först. ”Det är fel kille för oss, tyvärr”, sa han. När han sedan lyssnat på låten så stängde han av efter 30 sekunder och bad om att få mitt nummer.

-Samtidigt är det ju skönt att veta att det inte är ditt efternamn som är låten, utan just låten.

Exakt. Det känns skönt att folk tycker så. Folk hade skrivit på nätet: ”Fan, detta hade jag inte trott om Benjamin Ingrosso. Detta är ju typ bra”. Haha. Det är skutkul att många ändå tycker att det är bra.

-När började du skriva själv?

Jag började skriva musik när jag var sju. För mig har det tagit 10 år innan jag fick komma ut med en låt. Samtidigt som folk kan tycka att ”åh, här kommer han med en låt, det var ju självklart”.

-Vad är det för låtar du skrivit? Är de i samma andra om Fall in love ?

Jag skriver ju alla slags generar. Ska man skriva till andra artister behöver man hitta ett sound till just den artisten. Samtidigt som man kan vara lite friare när det gäller pop. Men när jag skriver till mig själv är jag ganska säker på var jag vill vara. Jag är uppvuxen med mycket gammal musik, typ 50-tal, Elvis , Paul McCartney , Michael Jackson , Stevie Wonder . Mycket av de gamla 70 och 80-tals godingarna. Det är där jag fått inspiration till min musik. 
Sedan kommer väl själva låtstilarna och låtproduktionerna att låta annorlunda. Det kommer inte alls vara samma produktion som Fall in love . Men det finns väl någon slags röd tråd, som är min röst och mitt sätt att skriva musik på istället för att det ska låta likadant.

-När du skriver texter. Vad inspireras du av då?

Texter har aldrig varit min starka sida, så jag är alltid beroende av en textförfattare. När jag skriver låtar skriver jag på låtsasengelska. Men jag lyckas alltid hitta någon slags titel och handling i låten. Så har det varit på alla låtar hittills i alla fall.
Just refrängen på Fall In Love är ju ”We fight and fall in love, you and me against the world”. Det var egentligen bara en grej som jag hittade på tillsammans med Tony Nilsson . När vi sedan skulle skriva en riktig text kände vi att just det ändå var handlingen, så vi byggde en story runt den meningen.
Sedan är melodierna och själva låten min starka sida, det är där jag hör hemma. Text har jag inte kommit till än. Men det är väl en dröm att kunna skriva text också.

-Ja, det ska ju vara trovärdigt det man säger när man sjunger.

Ja, och sedan vill jag alltid vara med när vi skriver texten. Jag är väldigt mån om att det ska låta snyggt. Inte bara låta som att man sjunger något där texten funkar, utan det ska vara snyggt själva vokabuläret. Men självklart ska det betyda något, för man vill ju beröra.

-Hur kom du i kontakt med Tony Nilsson?

Det var för två och ett halvt år sedan. Jag satt och spelade på en flygel i en studio som jag tyckte var magisk. Där mötte jag Tony och vi satt och snackade om att jag skrev låtar. Jag visade upp vad jag hade gjort och han frågade om vi skulle jobba tillsammans någon gång.
Vi tog en session tillsammans och skrev den låt som troligen kommer bli min andra singel. En annan dag när vi hade en session skulle han gå ner och hämta kaffe. Jag satt vid flygen och spelade introt till Fall in love. När han kom upp igen visade jag upp idén för honom. Vi fortsatte vid flygen och efter ett litet tag var Fall in love klar. Vi är jävligt snabba när vi väl skriver. Sedan kom Mackan in och skrev klart texten och verserna. Sedan producerade jag och Tony låten.

-Då har ni två låtar i alla fall. Har ni material till en EP?

Ja, du. Jag tror vi har material till ett helt jävla livstidsalbum. Jag behöver inte skriva mer, jag kan släppa ett essential album med en gång. Haha!

-Haha, ditt Greatest Hits-album med en gång.

Haha, ja. Här har ni! 88 spår!
Låtar finns absolut. Bara på detta halvåret har jag nog fått ner 50 låtar i studion. Jag skriver två tre låtar om dagen. Så man måste verkligen plocka guldkornen sedan.

-Har du förresten skrivit något som gets ut av någon annan?

Nej, inte än. Men det kommer om inte allt för lång tid.
Det är så kul just nu. Först släpper jag min första låt och sedan kommer det komma folk man skrivit till i samma veva. Det känns jätteroligt. Det är en låt som jag är stolt över att jag skrivit.

-Du har ju gjort mycket teater och musikaler. Har du någonsin funderat på en filmkarriär?

Ja, men det har alltid varit en dröm. Man har ju många drömmar när man är liten. Man vill vara Batman, Superman, Sherlock Holmes och James Bond. Jag har alltid haft ett intresse att spela en annan människa. Skådespelargrejen vill jag absolut testa i framtiden, men inte just nu. Nu vill jag bara fokusera på musiken så mycket som möjligt. Men det finns absolut en dröm om att vara skådespelare.

-Du har ju vunnit Let’s Dance och Lilla Melodifestivalen. är det inte dags att vinna stora Melodifestivalen också?

Där kommer den där självklarheten tillbaka igen. Det kommer jag tyvärr inte göra.

-Jasså? Inget som lockat?

Jag är inte så bekväm i att sitta i ett green room och tävla. Eller jag vet inte. Just nu är det inget för mig. Men man vet ju aldrig. 
Just nu vill jag bara kunna släppa singlar utan att bry sig om att komma till en final eller inte. Man vill ju hitta sin publik först. Det är lite svårt att göra det om man är med i ett program och bara kan framföra en låt.

-Visst det är ju en bra skjuts. Sedan är det ju en liten förbannelse också. Det är väl bara kolla på din mamma, hon är Piccadilly Circus , punkt.

Jo, lite så. Men man ska aldrig säga aldrig. Jag tycker ju inte illa om melodifestivalen, men det känns inte som att det är jag just nu.

-Vad händer nu efter singeln?

Det blir en till singel innan året är slut. Nu vill ju folk höra mer, och då vill man ju ge dom det. Men inte för mycket. Men ändå vill jag visa lite mer av vad man har innan året är slut. Sedan kommer ju julen och Melodifestivalen, så jag får väl skynda mig lite.

Fall in love är ute på Spotify just nu.

Bejamin Ingrosso
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011