Det har blivit dags för Erik Jönne att debutera. Första singeln av två i höst heter Gång på gång och blandar R&B influenser med snygga vokaler. Vägen till en solokarriär har gått vi grupperna Canvas och Nittiåtta där sångaren hämtat erfarenhet och mod inför sin egna artistresa. Strax innan släpp befinner sig Erik i soliga Spanien för välbehövlig rekreation, men vi passade såklart på att ställa några frågor till denna semesterfirare.

Följ på Apple Music

Dags för debut som artist, vad är känslan i kroppen nu när Gång på gång har släppts? 

– Det är otroligt blandade känslor i kroppen. De flesta känslorna är bra, men jag är också väldigt spänd och nervös då detta är ett stort steg för mig som artist, men framför allt person.”

Tidigare har du ingått i olika grupper men nu går du solo. Vad var det som fick dig att ta det beslutet? 

– Min dröm har alltid varit att släppa min egen musik, att få skapa eget och förmedla mina texter, men det är verkligen nu som jag känner mig redo inför det.

Du har kämpat en del med hjärnspöken kopplat till musik, har du lust att utveckla på vilket sätt?

– Jag har genomgått en del jobbiga perioder, tänkt mycket och brytt mig alldeles för mycket om vad andra tycker. Nu har jag insett att livet är för kort för att inte satsa allt på sin dröm på grund av rädslan om vad andra ska tycka.

Berätta lite mer om nya singeln Gång på gång, den är en av två som kommer i höst vad jag förstår?

Gång på gång beskriver ett toxic förhållande mellan två personer som ständigt går tillbaka till varandra gång på gång fastän man kanske egentligen inte är menade. Min andra låt kommer om ungefär en månad, i mitten på november vid namn Fångad, mer om den kommer jag berätta senare.

Pressbild

Vad var det som gjorde att du började med musik? 

– Jag har alltid älskat att sjunga, enda sen jag var liten. Musiken är och har dessutom alltid varit ett sätt för mig att utrycka mina tankar och känslor. Spelade faktiskt saxofon som liten så mina föräldrar försökte nog i tidig ålder få mig in på musik spåret.

Har du skrivit och producerat den aktuella låten själv eller jobbar du tillsammans med andra? 

– Låten är skriven av mig, men Henrik Norstedt, min vän och producent från Malmö, är den som har producerat musiken. Utöver det har jag skapat låten själv.

Din önskan är att aldrig placeras i något fack vad gäller musik, varför är det viktigt för dig? 

– Jag älskar många olika genrer inom musiken och vill inte känna mig låst till att endast skapa en typ av musik. Nu släpper jag en poplåt, men tillexempel om jag får feeling för det någon gång, kanske jag släpper en hiphop-låt.

Om vi ändå ska prata sound, vad för genrer och artister har inspirerat dig och varför? 

– Oj denna frågan var svår, jag är som sagt en riktig allätare när det kommer till musik. Den första som inspirerade mig på riktigt var Ed Sheeran. Nu de senaste åren har det blivit att jag lyssnar mycket på svensk-musik och då har det blivit mest Newkid, Daniel Adams-Ray, Victor Leksell, Jireel, Veronica Maggio, Timbuktu och Petrus.

Vilket är ditt lyckligaste minne kopplat till musik? 

– Också en svår fråga. Det naturliga hade varit att säga när jag vann P4 nästa Halland 2020, men när jag verkligen tänker tillbaka på fina minnen kopplade till musiken tänker jag på när jag och min pappa kört till och från tusentals fotbollsträningar genom åren och lyssnat på musik tillsammans. Med farsan blev det mycket Lars Winnerbäck och Melissa Horn vill jag minnas.

Vad skulle du vilja säga till en yngre version av dig själv? 

– Det blir alltid bättre. Problemen och ångesten du känner nu kommer att gå över, och sluta bry dig så himla mycket om vad alla andra tycker. Lyssna alltid på dig själv och det du vill göra så löser det sig i slutändan.

Vad är önskan med artistprojektet Erik Jönne om du får drömma helt fritt? 

– Om jag låter mina drömmar få bestämma så vore det att få stå på en scen likt Gröna lund och sjunga med hela publiken med vetskapen av att hela min familj står i publikhavet. Bara att folk lyssnar på min musik, gillar den och att jag når ut till en massa människor med min musik är den största drömmen för mig.

Hur kommer du fira debutsläppet? 

– Jag är ju i Spanien med min sambo just nu, så det får bli att ta ut henne på en fin middag och sen prata telefon med alla mina vänner och familj.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011