Valdemar-Rubbish är en nystartad duo som består av musikproducent och låtskrivaren Holger Ålander och basisten och låtskrivaren Ruben Asplund. Det är ett samarbete mellan Göteborg och Stockholm skulle man kunna säga, då de kommer från varsin sida landet.

Popmuzik Lover Patreon

Först ut med duon är den härligt medryckande Vår tid. En funkig hip-poplåt som känns som den där perfekta sommarlåten med sitt sköna gung och smittsamma melodi. Inspirationen har herrarna fått från akter som Roffe Ruff och Snook och målet är uppenbarligen att ta hiphop-scenen med storm.

Om singeln berättar duon för bloggen:

Vår tid handlar om tiden då vi båda blev singlar samtidigt ungefär. Vi klagade på allting med en ångest till att bli singel igen. Som många andra så skrev vi helt enkelt en låt om det, som vi båda gillar skarpt!”

Jag bad Holger och Ruben berätta mer om varandra och musiken. Du läser min intervju med duon här nedan:

Vilka artister är er gemensamma nämnare när det kommer till musik? 

Då måste vi ju självklart säga Roffe Ruff och Hofmästarn. Men sen älskar vi ju båda Grotescos grejer haha, vi har mycket inside jokes pga Grotesco. 

Vad skulle ni säga är det perfekta tillfället att lyssna på Valdemar-Rubbish?

Finns för många perfekta tillfällen, haha. Nä men skulle väl vara en härlig dag när solen skiner och du känner hur ölet läskar dig! 

(Sommaren talar) Men även när du känner ilska i ditt förhållande och bara vill ut och ta en promenad på kvällen helt själv, för oss är denna låten jävligt medryckande, texten är lite ledsam samtidigt som musiken är go o glad vilket ger den kontrasten musik ska ha enligt oss. Det ger en känsla av uppgivenhet vilket är en skön känsla ibland när man lutar sig mot musiken i glada och tuffa stunder. Ingen är ensam i det vi känner som människor och att vi fått privilegiet att födas som musiker ger oss möjligheten att kunna skriva texter och musik om vad vi känner till världen och bara hoppas på att människor gillar det men också kan känna igen sig i det. 

Jag killgissar och antar att Rubbish är Ruben. Men Valdemar, var kommer det ifrån? 

Stämmer bra, Ruben är Rubbish. Valdemar är faktiskt Holgers mellannamn, då jag redan släppt o har ett annat artistprojekt under Holger Ålander så ville jag välja mitt mellannamn till den här duon. Frågar du mig så låter det fett! 

Pressbild

Hur hamnade ni i att göra just hip-pop? Hur arbetade ni fram ert sound? 

Det var nog bara vi två som hade det gemensamt av folket vi gick med just då när vi träffades på kulturama. Ruben hade sett mig rappa en konsert o digga det, sen tyckte jag om det han gjorde med när jag hörde honom rappa. 

Soundet bygger på en go bas (Rubens specialité) och fina melodier (Holgers specialité) sen får vi in ett gött groove med resten. 

Vilka är er respektive styrkor när ni skapar musik ihop? 

Rubens styrkor är Basen och texter! 

Holgers styrkor är melodier, skriva låtar, och han har blivit en jävel på musikproduktion nu. 

En låt som handlar om ångesten att bli singel igen. Av erfarenhet, vad är bästa medicinen mot den ångesten? 

Bärs och att skriva om allting vi känner för att få ut allt. Vi ser det lite som terapi. 

Jag tyckte ju låten var härligt medryckande och en given hit. Hur började arbetet med Vår tid och hur utvecklades låten till det den är idag? 

Vi skrev låten sommaren 2022 när vi båda bara var trötta på allting.

Holger hade redan börjat på en liten produktion och skrivit en halv vers och frågade mig om jag digga det och det gjorde jag. Vi hade en session ihop och spelade in all rapp. Texten skrev vi väldigt snabbt. Sen blev låten lagd på is under en längre period tills vi snackade om den nångång under våren, och bestämde oss för att färdigställa den. Jag Holger kände att jag hade utvecklats som producent och körde ett djupdyk in i låten och kände att jag kunde göra det här bra. Jag är väldigt nöjd med resultatet, den har mycket av Ruben i sig och mycket av Holger i sig. 

Första singeln ute, vad kommer att hända framöver för er och vad har ni för drömmar med duon? 

Nu är den släppt! Tog bara ett år haha, vi har redan påbörjat nästa singel så den lär kanske komma i augusti eller september  nångång. Drömmar är alltid stora så låt oss drömma stort! Stå på scener o köra fullgas när publiken sjunger med och kan texterna. 

Valdemar-Rubbish

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011