I fredags följde äntligen den svenska kvartetten The Royal Concept upp debutalbumet Goldrushed från 2013 med den sprillans nya och fem spår långa EPn Smile . EPn är första smakprovet från bandets kommande andra album som de spelat in i soliga Los Angeles. Som producent har den utsett Tony Hoffer , som bland annat jobbat med M83 , Phoenix , Depeche Mode , The Kooks . Resultatet tar oss till gränslandet mellan indie, rock och pop som The Royal Concept så mästerligt hanterar.

Följ på Apple Music

”Tony har producerat några av våra absoluta favoritskivor”, berättar frontmannen David Larson . ”Vi har ett stort kontrollbehov när det kommer till musik och i en dyr inspelningsstudio blir vi stressade. Att veta att det för varje felsteg försvinner tusenlappar ger en bara paranoia, så hittills har vi alltid producerat och spelat in allting själva i vår lilla källare i Stockholm för att kunna jobba i lugn och ro. Men när Hoffer hörde av sig ville vi ge det en chans och han fick verkligen studiorummet att kännas precis lika lekfullt som en jävla festivalscen. Vi njöt av varje sekund och litade på honom och han litade på oss.”

Du kan lyssna på resultatet här:



[wpbanners id=”5″]

The Royal Concept
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011