Linneo & Lysander är en duo som bildades i ett studenthem i Lund. Linneo satt och spelade på sin gitarr medan Lysander dämpade tentaångest genom att skriva sonetter. De blev vänner i korridorköket och började sedan skapa låtar ihop. Första smakprovet från vad dessa två herrar knåpat ihop är EP:n Sånger från Tomegapet – Meteorologen spänner hanen.

Följ på Apple Music

EP:n bjuder oss på fem spår indiepop där Linneos musikarrangemang slås samman med Lysanders texter. Bland annat blir det en resa genom schackhistorien på låten Ballad of a Chess Player; ett spel som även är Lysanders stora passion i livet. Ett besök i Göteborg på en av sommarens varmaste dagar blev till låten Vykort från Göteborg. Eller så sjunger de om den bayerske kungen Ludvig II på låten Ändå mitt. Du hör själv, det är bredd och djup på teman.

Ljudbilden är gitarrbaserad indiepop, kryddat med en drömliknande känsla, psykedelia och stämsång. Jag är nog inte den enda som tänker på MGMT när jag hör låtarna på EP:n. Det skapar en skön musikupplevelse som lär få många som gillar just indiepop att förhoppningsvis få upp ögonen för denna debuterande duo.

Linneo & Lysander

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011