Emil Berg har under sommaren fått en enorm hit med sin solodebutsingel Du Swipa Höger som strömmas för fullt på Spotify. Sex miljoner strömningar har den fått än så länge och med tanke på placeringen på Spotifys topplista (tvåa just nu) lär det hålla i sig ett bra tag till.
Ingen dålig start för Emil som tidigare bland annat var med i bandet The Majority Says .
Being Blogged ringde upp Emil för en liten utfrågning.

POPMUZIK LOVER 2

-Hur ofta Tider-dejar du?

Inte så jätteofta faktiskt, men några gånger har det allt blivit.

-Fortfarande singel och kämpar hårt för att inte vara det?

Jag trivs rätt så bra med att vara singel faktiskt. Vet inte om jag skulle ha tid för en flickvän eller partner för tillfället. Jag skulle nog ha svårt att fokusera och vara en dålig pojkvän. Haha.

-Men går du hem hos tjejerna. Swipas det höger på dig något?

Haha. Jo en och annan gör väl det.

-Var skulle du sätta dig själv på snygghetsskalan?

Jag trivs väldigt bra med mig själv och jag har ett ganska bra självförtroende. Sedan får väl andra bedöma om de tycker om det eller inte.

-Skulle du swipa höger på en kille?

Nej, jag tror inte det. Jag är mer into girls.
Emil Berg 778
-Men låten då. Hur kom den till?

Det var jag och en kille som heter Markus Videsäter som skrev den i våras. Han har bland annat producerat Norlie & KKV , och han är riktigt skön. Tanken var att skriva den till en annan artist, men när vi kommit en bit började det bli något annat av låten. I början var det väldigt simpelt och lite av en ”kom igen nu kör vi” text. Sedan kändes det som vi hittade en balans mellan det elektroniska sommarsoundet och något med en indie-vibe. Så vi skrev om texten för att få ett annat perspektiv på låten och på den vägen är det.

-Hur har reaktionerna varit på låten?

Jag är lite chockad över att det är så många som faktiskt gillar den. Jag trodde det skulle bli mycket mer haters än jag upplevt. Haha. Så den har fått en otroligt bred publik vilket är jättekul.

-Videon är ju förresten apsnygg. Berätta om den.

Vi har utvecklat den tillsammans med en kille som heter Martin Hultgren som även gjorde videorna till mitt gamla band The Majority Says. Vi kom fram till idén att allt skulle utspela sig i ett dockhus så det blir lätt att swipa sig mellan de olika rummen. Sedan tapetserade vi och inredde dockhuset där vi sedan spelar dockor.
Själv tycker jag det är intressant med könsroller, så vi blandade in det igenom att jag även spelade ett kvinnligt jag mot mig själv.

-Själv älskade jag den där 20-tals känslan i filmspråket.

Ja, det verkar som när folk ser videon och personen bakom låten får en annan bild av den, vilket är precis den reaktion jag vill ha. Antingen hade de väntat sig en Saxofuckingfon och tycker det är skit när de ser den där retro-svartvita videon. Eller så tycker folk att låten blir bättre med videon.

-När kände du att du ville börja jobba mot en solokarriär?

Jag har väl siktat mot det sedan ett år ungefär. Det var då jag började skriva med andra och sjöng på demos. Under tiden har jag hittat nya samarbetspartners, så vi är ett skönt team som jobbar med det här projekt.

-När får vi mer material med dig?

Hoppas på September.
Det var detta som var sommarhiten, sedan har jag andra låtar som är hits på sitt sätt. Så jag har absolut låtar att följa upp med. Det är ju många som tror att jag suttit i källaren med en laptop och kommer från ingenstans och gjort en skön låt. Men det är ju egentligen tvärt om. Jag har ju spelat i indieband i 10 år. Så detta är bara en del i min resa.

-Hur är det med ditt gamla band The Majority Says, finns det kvar?

Jo, det finns kvar. Jag kommer nog inte att haka på mer där dock. Vi är fortfarande skitbra kompisar och vi gör mycket tillsammans. Några av bandmedlemmarna ska vara med och spela med mig i höst tillexempel. Så jag vill ha släppt nya singeln när jag sticker ut och spelar på riktigt.

Du lyssnar på Du Swipa Höger här:



Emil Berg 155
Emil Berg
@Facebook

[wpbanners id=”5″]

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011