Med ett pulserande beat och skönt driv kastar vi oss in i låten FU med Felicia Stadling. En låt om att fly alla krav, problem och framförallt ångesten. Man vill ha en quick fix på livet och festar bort allt som är jobbigt. Vilket i Felicias fall ledde till mycket festande och fylla…

Skicka in din musik

”Låten berör en epok som jag helst inte vill minnas, vilket jag i och för sig
inte gör helt heller, på grund av konstant fylla.”

Det ger en liten bitter eftersmak till låten. Samtidigt som den är party och intensiv, är det också ett mörker över det hela. När livet blir för mycket och destruktivt. Med det blir det ju samtidigt en viktig låt. Partykänslan gör det hela väldigt lättsamt och tillgängligt dock, vilket är en bra sak i min värld.

”Musik blir bäst när man skriver från hjärtat. Det här var mitt liv då, det är min sanning, men även andras, som likt mig hade eller har ett problematiskt förhållande till alkohol och olika substanser som man tar till för att copa livet.”

Med FU följer Felicia upp Vi forever?, som hon släppte i början av 2022 och som du även kunde upptäcka här i bloggen.
Jag bad Felicia svara på en knippe frågor om den nya låten, som du kan läsa här nedan.

Du skriver i presentationen att du var inne i en period när du festade och drack mycket. När tänkte du att nu får det vara nog och hur jobbade du med dig själv för att må bättre igen?

Jag träffade en partner, och ville väl då i första hand bli ”bättre” för honom. Men senare, insåg jag att det också måste vara för min skull. Men att jag träffade honom var det främsta.

Pressbild

Som du också skriver så är det lätt att skjuta problem på framtiden, stora som små. Har du blivit bättre på att ta tag i problem nu och har du isåfall något bra tips till hur man kan bli bättre på det som funkade för dig?

Absolut. Jag har blivit bättre, men har fortfarande mycket problem, tror min adhd ställer till det lite, då att skjuta upp saker liksom ingår, haha. Men jag har gått i år av terapi och fått verktyg därigenom, det har hjälpt. Sen skulle jag ändå vilja säga att ta tag i det direkt. Våga känn de svåra känslorna och va i din ångest. Man kommer tyvärr inte runt det och måste vara i det för att ta sig ut på andra sidan. Det kommer alltid ikapp.

Var det ett ämne som kändes för personligt att skriva om som låt från början, eller hur känner du inför att släppa låten?

När jag skriver så är det direkt från hjärtat och då tänker jag inte. Det är väl mer i samband med att det blev dags att släppa, hur ska detta tas emot? Samtidigt kan jag inte göra annan musik än om mig själv och om mitt liv, och då blir det superärligt. Jag har inte så mycket integritet på det sättet, 😜 men visst är det ångestfyllt att släppa nåt så personligt. Man lämnar ut en liten bit till alla om sig själv att göra vad de vill med. Det kan ju bara bära eller brista.

Älskar energin och känslan i FU. Det är verkligen som man är mitt i ett liv som går i 200 km/h. Var det tänkt som en dansant partylåt från börjar, eller hur arbetade du fram låten?

Det var partystämning från start! Jag älskar att dansa och gå loss till musik och då blir det ofta låtar med fart i. Tycker också om kontraster, o ena sidan är det en glad och medryckande låt, o andra sidan är texten sjukt mörk. Det blir en effekt. Men om jag ska analysera djupare så har nog glad musik genom åren varit en av grejerna jag flytt till, när jag inte velat känna det jobbiga. Jag har fortfarande svårt för att lyssna på väldigt ledsen musik, då gråter jag bara. Det vore väl bra egentligen, eftersom jag hävdar att man ska känna det svåra. Haha. Lite dubbelmoral kanske, men i slutändan så gillar jag när musik lyfter och piggar upp rent personligt.

Slutet på ett år och snart dags för ett nytt. Vad ser du fram emot 2024?

Jag ser fram emot livet och försöka uppskatta det lilla! Jag ser också fram emot att släppa mer musik, kanske kan det bli ett nytt släpp lagom till våren, det är på gång. Sen hoppas jag att år 2024 är det året jag botar min scenskräck.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011