Erik Hassle är hemma i Sverige för ett par månader. Det är mer än han varit under de senaste två åren. Allt som allt har han spenderat si sådär fjorton dagar här hemma under den perioden. Annars är hans bas Los Angeles numera.
Det är ju där som hans karriär börjat ta fart på riktigt och Hassle blev tokhyllad av många amerikanska musikbloggar för sin senaste EP Somedody’s Party som släpptes förra året.
Plattan föregicks med en hel del nätverkande och spelningar i USA, och sedan laddades låtarna upp på SoundCloud som en efter en gjorde honom mer och mer omtalad.
Sedan var det kanske lättare för Hassle att slå med den nya EPn just i USA. Det var med r&b-influerat denna gång och mindre ren pop, vilket brukar gå hem i USA. Men samtidigt lyckades han ju även kamma hem kärlek över hela världen med EPn, så det var absolut det bästa drag han gjort.

Popmuzik Lover Patreon

-Du har ju gjort olika geners som just pop, indie och nu senast r&b. Var känner du dig mest hemma?

”Rent kreativt känner jag att jag mår väldigt bra just nu. Det har ju varit många år av arbete tillsammans med bra folk som jag ser upp till, och nu känner jag att jag har en egen uppfattning av vad jag vill göra oavsett genre. För saken är den att jag tröttnar så jävla fort i att stanna i en grej i och med att jag gillar så mycket musik.”

-Du blev ju tokhyllad med just Somebody’s Party EPn. När kände du att intresset började växa utomlands?

”Det tror jag berodde på att jag var där och gjorde musiken. Jag har alltid velat komma till den punkten att göra en soul skiva. Där var jag inte när jag var 18. Men att flytta till USA och jobba med människor där borta har varit jävligt inspirerande. Då bodde jag i LA och spelade på klubbar runtom i landet, så då hörde jag lite dit på något sätt. Det var därför den uppmärksammades mycket i USA när jag släppte den.”

-Du har även varit med och skrivit Can’t remember to forget you med Shakira och Rihanna. Hur kom du med i det projektet?

När jag kom till LA träffade jag Daniel Alexander och vi blev väldigt tighta och älskar att hänga och göra musik tillsammans. Vi började jobba med en del amerikanska producenter som vi fick bra kontakt med. Detta var ett track och en idé vi gjorde tillsammans med två producenter som vi började jobba mycket med. Det fanns ingen tanke på att den skulle vara för just Shakira och Rihanna när den skrevs. Men efter att låten var klar började den cirkulera runt. Jag ligger på RCA / Sony och det gör Shakira också, så de hör ju alla låtar jag gör. De tyckte att den skulle kunde passa henne. Efter det tog det jävligt lång tid innan det blev något av det, typ ett halvår. Sedna gick det ytterligare ett halvår och då ryktades det om att Rihanna var sugen på att göra den. Sedan tog ett halvår till och då hörde jag att de spelade in en video till låten.
Så jag var inte så värst involverad i processen, men jag hörde när den premiärspelades på radion första gången.”

-Var den lik ert original?

”Den var lite annorlunda, men fortfarande vad man kunde förvänta sig på ett positivt sätt.”

-Har du fler collabs?

”Jo men det är ett par stycken.
Jag har haft en produktiv period borta i LA och skrivit väldigt många låtar. Så jag kommer säkert göra något av de låtar jag inte spelar in själv sedan när jag inte har lika mycket tid att vara i studion. Speciellt nu när jag känner mig mer peppad med att jobba med mitt egna artistgrej och släppa album och spela live.”

-Berätta lite om bakgrunden till nya singeln No Words .

”Den låten kom till för ganska längesedan.
Jag var hemma i Sverige för två somrar sedan. Då hade jag varit i LA i två månader och var tvungen att åka hem för att fixa mitt visum för att jag skulle flytta dit. Jag gick runt här i Stockholm och var ganska hjärtekrossad, för jag hade förlorat matchen med en som jag tyckte om. Sedan var jag så sjukt upprymd av alla starka känslor.
Jag var nere i studion och hörde gitarren från en låt som min kompis spelade i rummet bredvid, Jag tyckte vi skulle göra något med det, så vi skrev refrängen och sedan skickade jag över den till Daniel som då satt på en restaurang i New York. Han lyckades ladda ner låten på mobilen och lyssnade sedan inne på toaletten. Efter det ursäktade han sig från middagen och sa att han glömt plånboken hemma för att åka hem och jobba färdigt låten.
Sedan tog det ett bra tag innan en kompis som heter Robin Hannibal från ett danskt band som heter Rhye gjorde en ny produktion på låten. Den versionen krossade allt motstånd på vad jag skulle släppa som första singel, just för att den hade kontrasten mellan lycka och sorg. Den är ganska sorglig men den får en att må bra.”


-Varför just tårarna på omslaget?

”Jo, men det är som i videon. Dancing and crying är temat på hela låten.
Det är en euforisk känsla. Jag var skitledsen och förvirrad, samtidigt som jag aldrig varit så kär.”

-Är det en bra representant för låtarna på albumet?

”Jo, men det tycket jag.
Skivan kommer bli ganska varierad. Samtidigt blir det som en fortsättning på EPn i och med att det är många låtar som är skrivna under samma era. Det kommer vara en blandning av temperatur och känslor, uptempo till ballader.”

Erik kommer som sagt ha en del spelningar hemma i Sverige fram till sommaren, och efter det kommer han återvända till USA för att färdigställa sitt kommande album.
Vi håller er uppdaterade.

Erik Hassle @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011