Med en härligt upplyftande känsla i arrangemanget och en stark melodi släpper artisten Eva Dunder singeln Get it right. En låt artisten gjort tillsammans med Christoffer Parning Finnson.
Låten släpps tillsammans med en musikvideo som du kan se här nedan, samt läsa en intervju med Eva som berättar mer om sig själv och musiken för oss.

Skicka in din musik

Hej Eva, vad har du för dig idag? 

Jag turnerar runt i Sverige och spelar live på olika venues. Skapar musik, jammar och spelar in ny musik i olika studios. Och nu har musikvideon precis släppts för min senaste singel Get it right!

Berätta lite om din bakgrund som artist.

Jag har uppträtt, stått på scen och sjungit, dansat och showat sen jag var barn. Började spela gitarr i sena tonåren och började skriva låtar i och med det. Började spela live själv och med andra musiker i 20-årsåldern. Gick sedan ett år på folkhögskola och sen dess har jag satsat helhjärtat på musiken och spelat i många olika band och genrer. Turnerat och spelat väldigt mycket live! Släppt mycket musik i olika projekt.  

Vad fick dig att ta steget och vilja satsa på just musiken? 

Jag följde magkänslan och hjärtat. Musik har alltid gjort mig glad och lycklig. Och jag har märkt att jag påverkar och inspirerar andra med min musik och när jag är på scen, så det var ett självklart val!

Pressbild

Om inte musik, vad har du för andra hobbys? 

Träning och hälsa! Personlig utveckling. Resa. Vara på och skapa bra fester/festivaler och sammanhang. Vara i och njuta av naturen.

Nämn en artist som du sett upp till mycket i ditt liv och på vilket sätt. 

Janis Joplin. Hon gav allt! I röst, uttryck och personlighet. Det är det jag vill göra och gör också med min musik och sång.

Vad lyssnar du själv på mycket just nu? 

Väldigt varierat! Det som inspirerar mig och upplyfter mig i stunden. Jag varierar mellan bl.a pop, EDM, hiphop, soul, afrobeat och reggae. 

Du har turnerat i Pakistan läste jag. Berätta, hur hamnade du där och hur var det? 

Jag blev inbjuden av DJ Shahrukh som är en känd DJ i Pakistan. Han har bott i Sverige i flera år och drog igång projektet Sound Quest som gör Electro-Ethnic Collaborations, dvs blandar elektronisk musik med akustiska instrument och sång/rap/jojk.  
De behövde en sångerska och jag såklart ja! Det var tre fantastiska och intensiva veckor fulla med spelningar, jam sessions, inspelningar, fester, tv show, intervjuer och middagar. Vi blev inbjudna till och samskapade med några av de största artisterna och producenterna i Pakistan. Det var en turné och resa jag kommer minnas för livet. Och förhoppningsvis komma tillbaka nån gång snart!

Pressbild

Aktuell med singeln Get it right. Vad handlar låten om? 

Det är en hoppfull låt som handlar om att man inte alltid behöver veta varför saker händer eller hur det ska lösas. Landa i hoppet och tilliten att det kommer bli bra, förr eller senare. Kanske nu eller väldigt snart! 
Låten vill inge en känsla av glädje, hoppfullhet och styrka och inspirera till att tro på att ”we will get it right”. 
Det är ju också en story om ett starkt möte eller relation med någon som man älskar. Där det kanske har gått upp och ner. En stor längtan efter varandra och en stark tro på att det kommer bli bra!

Hur arbetade ni fram låten? 

Min producent (Christoffer PF från Mixrummet Uppsala) hade en elektronisk grund där han önskade sång. Jag skrev en text och melodi som vi sedan samskapade klart tillsammans. När låten nästan var klar insåg vi att vill ha ”riktiga” instrument istället för bara elektroniska. Vi är båda professionella livemusiker i grunden så det kändes som rätt beslut! Så vi spelade in trumset och fiol med fantastiska musiker (Gabriel Uddunge och Samuel Lundström). Och resten själva. Vi ville få fram både råheten och det känsliga och sårbara i musiken och sången. Förmedla en autentisk ”live” känsla. Vi har alltid älskat låten och hoppas den når ut till många!

Hade ni någon låt som fick inspirera soundet och stilen? 

Inte direkt, den kom av sig själv som musik och låtar ofta gör för oss. 

Vad hoppas du folk ska känna när de hör nya singeln? 

Hopp, glädje, styrka, mod, inspiration och kärlek.

Vad händer mer för dig närmaste tiden? 

Kommer spela in, slutföra och släppa två singlar till med Mixrummet Uppsala. Släppa en reggae-EP med West 11 Production. Spela så mycket live som möjligt. Och förhoppningsvis resa söderut till värmen och solen i höst/vinter med intention att skapa, samskapa och dela mycket musik. Och just nu är det fokus på att sprida den nysläppta videon till Get it right!

Tack så mycket och lycka till med releasen.

Tack så mycket! Kul att få vara med här!!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011