Joe & The Anchor - Keep Your Head Up High
Keep Your Head Up High är en tung och imponerande singel med Malmöbandet Joe & The Anchor .
Likt en kombination av Soundgarden , The National och Radiohead levererar de alternativ indierock med melankolisk dramatik och karismatisk sång av Joakim Rosenlund .

Följ på Apple Music

Texten kan alla känna igen sig i. Trots olika livserfarenheter, historia och personliga tolkningar av låten finns det något i den för alla. För någon handlar låten om att gå sin egen väg, att våga sticka ut, men låta sig stöttas av de människor man är nära. För andra handlar låten om styrkan att besegra sina fiender, för vissa handlar den om sammanhållning och gemenskap, styrkan att stå upp för sig själv eller någon annan, och alltid fortsätta att kämpa. För Joakim som länge var mobbad under sin uppväxt handlar låten om att hålla huvudet över ytan, att vara stark när det känns som tyngst, och att inte drunkna i mörkret som alltid finns under ytan. Det är hoppet, och kraften att kämpa emot som till slut lyser igenom den mörka skugga som ligger över låten.

Bandet om låten:
Keep Your Head Up High har en stor betydelse för oss som band. Den har varit med oss ända sedan våra första live-spelningar våren 2014, och har blivit en favorit både för oss och för många av de som kommit och sett oss spela. Det är en låt alla i bandet har en relation till, en låt som alltid stannat kvar och har funnits på setlisten medan vi byggt upp oss själva som band. Den melankoliska undertonen i låten har kommit att bli en av Joe & the Anchors musiks mest markanta byggstenar. Keep Your Head Up High var en av de första låtarna som Joakim skrev som tog Joe & the Anchor in på en musikaliskt tyngre och mörkare bana, och som i längden har hjälpt oss att hitta och fastställa Joe & the Anchors musikaliska identitet.”

Bandet om videon:
”Musikvideon spelade vi in tillsammans med Mattias och Marcus Thernström som filmade, editerade och tillsammans med oss iscensatte historien som utspelar sig i videon. Musikvideon i sig beskriver inget övertydligt budskap, istället skapar den en atmosfär där de långa sekvenserna och fokusen på ensamma ansikten förmedlar en känsla av både utsatthet och öppenhet. I videon visas varje bandmedlem med ansiktet dränkt av vatten, ett tema vi ofta dras till i bandet, där tittaren själv får läsa in vilka känslor som blickarna utstrålar. Medan orden i musiken talar sin egen historia, gör videon utan att distrahera att budskapet blir ännu starkare.”

Being Blogged får här äran att premiärspela videon för er.

https://www.youtube.com/watch?v=dQkV6KTZPVc
Joe & The Anchor 562
Joe & The Anchor @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011