Syskonen John , Tom och Robin låter sina förnamnsinitialer bilda trion JTR. De charmiga och snygga bröderna kommer från Alingsås här i Västra Götaland, där de tidigt lade grunden till sin musikkarriär.
John började på Alströmergymnasiet i sin hemstad medan Tom och Robin gick på Plusgymnasiet i Uddevalla där de kunde jobba med studioteknik.
”Jag började i Alingsås, men mamma kände rektorn i Uddevalla som gjorde att vi kunde fortsätta där vilket gav oss större möjligheter,” berättar Tom.
”Jag tror att vi alla är väldigt studio och låtskrivarinriktade. Innan vi började med JTR var vi inställda på att bli låtskrivare eller soloartister och vi har alla gått på musikskolor,” fyller äldsta brodern John in.
Innan JTR hade han sökt till Idol när han var 18 år gammal. Han kom med till de trettio sista innan han gallrades ut, men fick ändå lite TV-tid.
Något han och bröderna skulle få mer av inom bara några år.

Nordiska Favoriter

Brödernas styvpappa kommer från Australien, vilket gjort att de tre spenderat mycket tid där under de senaste sju åren.
När alla bröderna gått ur skolan började de spela in sin debutskiva Touchdown tillsammans med producentteamet Trinity i Stockholm.
För att nå en så stor publik som möjligt med skivan valde killarna att ställa upp i den australiensiska upplagan av X-Factor.
Trion imponerade så på både publiken och juryn att de kom igenom alla gallringarna ända till livesändningarna. 
”Det var en svår tävling,” mins John.
”Allt var styrt av produktionen och vi fick inte riktigt göra det vi ville. Ena veckan blev man tillsagd att göra en sak, och nästa var det något annat.”

-Vilket framträdande var ni mest nöjda med?

Everybody talks från tredje programmet,” säger alla tre nästan i kör.
Killarna höll sig fast i tävlingen ända till det nionde programmet och hade med det en bra bas att släppa sitt album på.
Första smakprovet blev den lysande radiosingeln Ride , som är som klippt och skuren för den amerikanska radio- och high school-marknaden. Singeln blev även den första som släpps här i Sverige när gruppen nu äntligen lanseras i sitt hemland.
”Nu har vi lagt grunden i Australien och kanske åker tillbaka för lite spelningar. Men nu kommer vi nog vara hemma ganska mycket i Sverige och ha det som bas,” säger Robin.

-Hur är det att bo i Australien jämfört med Sverige?

”Det är gött alltså,” börjar John.
”Jag älskar ju att surfa och vara på stranden, och det kan man vara året runt där. Sedan är ju alltid Sverige hemma.”

”Jag tycker det är grymt där borta för det finns så mycket djungel och coola miljöer som inte finns i Sverige,” säger Robin.

-Hur funkar ni som syskon när ni jobbar tillsammans?

”Vi har våra argumentationer men det går över efter tio minuter.
Det är ändå lättare och man kan tackla saker på ett annat sätt. Är man polare är man nog mer försiktig, men nu kan vi gå rakt på problemen,” förklarar Robin.

-Hur är kändisskapet i Sverige för er nu då?

”Vi har ju inte varit här på ett år, så vi har inte riktigt känt på Sverige än i och med att inte så många känner till oss,” säger John.

”Men det kommer nog när vi gjort fler TV-framträdanden. Även om folk inte vet vilka vi är så kanske de då känner igen oss,” lägger Robin till.
TV-blir det faktiskt en del av under sommaren. Närmast kommer killarna att medverka i Lotta på Liseberg, där de får visa upp sina allsångskunskaper.

Nu har det ju varit ett ganska bra tag sedan JTR spelade in sitt debutalbum (som släpps här i Sverige efter sommaren).
Men killarna lovar att de kommer börja skriva på andra albumet nu under sommaren. Så med en stabil grund i Australien och en del framträdanden här i Sverige under sommaren, kommer allt Alingsås-killarna ha en bra fanbase inför skiva nummer två.

Se videon till Ride .

JTR @
Facebook
Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011