Andra singeln från Daniela Rathanas kommande album Where Strippers Go To Die heter Pad Thai och är en kaxig extra allt beställning av självsäker pop. Här hyllar sångerskan sitt thailändska arv och väver in budskapet i ett deep-house-beat som stärker hennes position som en av Sveriges mest edgy stjärnor.

Popmuzik Lover Patreon

Pad Thai är skriven av Daniela tillsammans med Oskar Linnros, Mapei, Albin Tengblad och Christian Nilsson. Ursprungligen skrevs låten på engelska, men när Rathana hörde demo-versionen fastnade hon direkt och gjorde den till sin egen. Vi hör sångerskan berätta:

”Mapei ringde frågade om jag ville ha den, jag lyssnade på låten och älskade den direkt. Sen ringde jag Oskar och vi skrev om texten på svenska från mitt perspektiv och mina upplevelser.”

Tidigare i år åkte Daniela till Thailand för att hitta sina rötter och spela in den kommande dokumentärserien Blodsband. Under resan tick hon träffa starka, kloka och självsäkra kvinnor som hon kunde se sig själv i – långt ifrån den stereotyp hon blivit presenterad för. Det var så låten Pad Thai kom till – ett sätt att utmana och ifrågasätta fördomar.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011