Du har hört singlar med Max Niclasson tidigare här i bloggen. Bland annat den vackra Kärlekens centrum samt Du kysser bra från i fjol. Nu är den numera Sälen-bosatta Max aktuell med den euforiska singeln Allting kan vänta.

Favoriter Apple Music

Med en doft av Oskar Linnros i arrangemanget, där förväntansfullt piano och feta trummor målar upp låten som handlar om att vänta på den där speciella någon, för just den personen är värd det.

Om texten berättar Christopher Nylén, som ligger bakom låtens historia:

”Texten handlar om att träffa någon ny, någon som kommer från ett långt förhållande. Man börjar dejta och det känns extremt bra, förutom att det lurar något i bakgrunden som känns fel. Det börjar ta längre tid innan hon svarar på sms, men när hon gör det är hon väldigt kärleksfull. Du hoppas att allt och du kan vänta, tills hon är redo.”

Sedan extra plus för tonartshöjningen mot slutet för att ta låten i mål. Underbart!

Jag skickade över en knippe frågor till Max, som han svarar på här nedan.

Hur landade ni i Sälen som platsen att bo på?

Innan covid 19 slog till letade jag och min fru lägenhet i Stockholm. Sen under lockdown tiden bodde vi ute på ”the English countryside” som min fru är ifrån. Vi märkte hur mycket vi trivs och älskar att ha naturen nära och kom då på oss själva att nu följer vi normen med att flytta till Stockholm eftersom det var det naturliga steget, och insåg att vi kanske inte behöver göra det? Ju mer vi tänkte på det så kände vi att vi inte vill bo i en storstad #stressigt

Vi har många vänner i Sälen, Trysil (1 timma bort) och vi älskar att åka skidor, snowboard etc.
Jag jobbar väldigt mycket här uppe med tanke på att vinter säsongen är så lång vilket gör att vi kan spendera mer tid hemma och inte behöva resa hela tiden.
Att kunna göra mitt jobb men ändå ha mer av ett normalt liv.
Detta betyder också att jag äntligen har tid (och studioutrymme!) att fokusera på min egen musik.
Vi vet såklart inte vart livet kommer ta oss, om vi kommer bo här hela livet, men just nu är detta det bästa för oss.

Man tänker främst på Sälen som vinterort, men hur är det där under sommaren?

Under sommaren (juli och augusti) så hyr vi ut och bor i Borgholm på Öland.
Det finns fortfarande mycket att göra, alltifrån cykla, hajka, paddla etc.
Under våren och hösten är det lite lugnare vilket gör att alla har mer tid och umgås med varandra, och det är ett riktigt nice samhälle här.
Det är väldigt härligt och se personerna som bor här året runt, det är många stora karaktärer och kreativa människor så vi trivs kanon och det är aldrig tråkigt.

Vad kände du när du läst Christophers text till låten första gången?

Jag kände verkligen att det här var något som alla har känt och kan relatera till. Men även om texten är ganska djup så ville jag göra något med mer upbeat feeling, för att få folk att tänka på dessa ledsna tider men ändå inte behöva må så dåligt över dem längre. Kontrasten mellan berättelsen och musiken var något som var viktigt för mig.

Att utgå från just en text, är det ett smidigt sätt att arbeta på tycker du?

Det är ett underbart sätt för mig att arbeta på eftersom jag är bättre på och skapa musik än att skriva texter. Så om jag får en grundtext så lägger jag till, tar bort och anpassar med musiken som kommer i stunden.

Hur arbetade du fram arrangemanget till låten?

Jag hade hittat lite nya keyboard-sound som hade en Oskar Linnros/Veronica Maggio vibe och jag har alltid velat göra något åt det hållet. Så det var bara att fortsätta i den tankebanan.

Låten avslutas med en klassisk tonartshöjning. Varför blev det en sådan?

Jag tror att många har en guilty pleasure för tonartshöjningar, det har iallafall jag och alltid velat få in det snyggt i min musik.
Jag kände att låten var så ”hit:ig” och att det som saknades var en tonartshöjning. Så om jag kan lösa en utan att den känns ”lökigt”, är det ju en dröm som går i uppfyllelse!

Max Niclasson

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011